Hopp til hovedinnhold

Her er hele programmet for NBBK 2017

Fra utstillingen Into the Wind. Illustrasjon: Sara Lundberg

Vi gleder oss over å kunne presentere flere av Nordens fremste barnelitterære forfattere, illustratører, tegneserieskapere, forskere, formidlere og forleggere på Sølvberget i februar.

Illustrasjon i sentrum

Med Den visuelle vendingen som tema, vil illustrasjon, bildebøker og tegneserier stå sentralt i programmet denne gangen. Programmet rommer store barneboknavn som Meg Rosoff, Ulf Stark, Janne Teller og Stian Hole, og det blir også presentasjon av spennende forsknings- og formidlingsprosjekter på barnebokfeltet. Konferansen er hovedsakelig for påmeldte deltakere, men resten av Stavangers befolkning vil også få muligheten til å bli bedre kjent med nordisk barnelitteratur disse dagene.

Spennende utstillinger

Mandag 6. februar åpner utstillingen Into the Wind - children's book illustrations from the Nordic countries i Sølvberget galleri, som viser barnebokillustrasjoner fra totalt 17 illustratører fra alle de nordiske landene. Grafill Stavanger åpner utstilling med lokale barnebokillustratører i Studio 17, og i januar åpner den lokale illustratøren Inger Lise Belsvik jubileumsutstilling på Kinokino i Sandnes. Skoleklasser får møte populære barneboksforfattere på bibliotek i distriktet, og barnehager og småbarnefamiler kan bli med inn i kunstinstallasjonen Äskil äter träd, basert på bildeboken av Per Gustavsson og Åsa Lind, som også vises i Sølvberget galleri.

Se hele programmet for NBBK 2017 her.

Google+