Hopp til hovedinnhold

Skandinavisk mestermøte

Skandinavisk mestermøte

Undergangstematikken er ikke bare en gjenganger i ungdomsbøker for tiden. Stadig flere bildebøker beveger seg også inn i mørket, og noen av de illustratørene i Norden som har våget å gå lengst kan du møte i Stavanger i februar.

Lillian Brøgger er en av Danmarks fremste illustratører, og har jobbet med mørke temaer i mange ulike sammenhenger, blant annet i Dagen vi drømte om sammen med forfatter Bjørn Arild Ersland. I år er hun nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for illustrasjonene til Halli! Hallo! Så er der nye firkantede historier, som hun har laget sammen med forfatter Louis Jensen. Se intervju med forfatteren om denne boka.

Datteren

Kaia Linnea Dahle Nyhus vil mange kjenne som datteren til de prisbelønte norske bildebokskaperne Gro Dahle og Svein Nyhus. Hun debuterer i høst med sin egen bok Vil du høre en hemmelighet?  Dahle Nyhus er også nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for illustrasjonene til bildeboken Krigen, som hun har laget sammen med Gro Dahle. Både Krigen og Dagen vi drømte om ble i fjor anmeldt i Dagbladet under overskriften De ubehagelige barnebøkene.

Höglund

Anna Höglund er en av Sveriges mest anerkjente illustratører, og mottok denne uken Nils Holgerssons-plaketten 2014 for bildeboken Om detta talar man endast med kaniner, som kommer på norsk neste år . Hun er også aktuell med bildeboken Skuggbarnen, som hun har laget sammen med forfatteren Ulf Stark. 

På Nordisk barnebokkonferanse vil de tre samtale om undergangstematikken i bildene sine, og programleder vil være Svein Nyhus, som selv er prisbelønt for sine mange bildebøker om vanskelige temaer.

Google+