Hopp til hovedinnhold

Nordisk barnebokkonferanse på Sølvberget

Nordisk barnebokkonferanse på Sølvberget

#NBBK2015 preger Sølvberget denne uken. En fest for alle som er opptatt av barne- og ungdomslitteratur.

Konferansen finner sted 2.-4. februar og temaet er «Undergang - eller overgang?». Bakgrunnen er den stadig  økende mengden dystopier innen ungdomslitteratur i Norden. Programmet vil diskutere hva denne litteraturen sier om samfunnet vi lever i, og hvordan den påvirker unge lesere.  Temaet spiller også på den digitale utviklingen og dens betydning for boka, bransjen og bibliotekets framtid. Utviklingen er spesielt interessant i forhold til barnelitteratur, der bilder og interaktive innslag ofte er en sentral del av den litterære opplevelsen.

Biblioteket

Ellers vil deltakerne få med seg møter med populære forfattere og illustratører, informasjon om Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris og presentasjon av nye forsknings- og formidlingsprosjekter. Det er også laget en egen utstilling som åpnes under konferansen i Sølvbergets lokaler.

Praktisk informasjon:

Deltakerne på konferansen vil vise godt igjen på huset og både områder i 1. etasje og arrangementslokaler blir brukt. Dette kan medføre at det til tider er enda mer folk enn vanlig i 1. etasje. Alle bordene i 1. etasje og Renaa vil være reservert NBBK mellom kl. 13.00 og 14.00 mandag, tirsdag og onsdag. Sølvbergets øvrige publikum må oppfordres til å trekke oppover i etasjene i dette tidsrommet, og det vil bli satt opp ekstra arbeidsbord i Musikkbiblioteket i 2. etasje. 

 

Store deler av programmet tirsdag og onsdag kan følges live her:

 
Broadcast live streaming video on Ustream
Google+