Hopp til hovedinnhold

Kvinnedag over flere dager

Janne Stigen Drangsholt

Vi feirer kvinnene før, under og etter den internasjonale kvinnedagen 8. mars.

Filmen Certain women, Elena Ferrantes bøker fra Napoli og kvinner i rocken er noe av det du kan få med deg:

Film: Certain women
Certain Women (2016) forteller tre separate historier, basert på et knippe noveller av Montana-forfatteren Maile Meloy, som har til felles at de foregår på samme sted og omtrent samme tid. Skjellsettende, men samtidig ganske hverdagslige hendelser i tre kvinners liv fortelles på usentimentalt vis. Michelle Williams, Laura Dern og Kristin Stewart i rollene, regissert av Kelly Reichardt.
Onsdag 8. mars klokken 13.00, SF kino sal 7, billett kr. 80,-  Kjøp billett på SF Kino

Forfattermøte: Drangsholt og Saleem
På selve kvinnedagen 8. mars har vi i år invitert forfatterne Janne S. Drangsholt og Namra Saleem. Begge skriver om dagligdagse utfordringer i to kvinneliv, men fra veldig ulike perspektiv. Forskjellene mellom Ingrid Winters univers og norskpakistanske Saminas kulturkonflikt er slående, men likevel er det flere likheter mellom disse fiktive kvinnene. I en forfattersamtale ledet av Ingvil Hellstrand diskuterer vi kjønn og andre minoritetserfaringer i Norge i dag, og hva disse kan bety for identitet, handlingsrom, makt og avmakt. Arrangeres i samarbeid med Nettverk for kjønnsforskning.
Onsdag 8. mars klokken 16.00, NB! Vi åpner dørene kl. 15.30 og serverer pizza. Møteplassen, 1. etasje, gratis

Bokprat: Elena Ferrantes Napoli-bøker
De fire bøkene om venninnene Elena og Lila har gjort Elena Ferrante til en av vår tids mest bejublede forfattere. Hvorfor griper bøkene folk så sterkt? Janneken Øverland har vært forlagsredaktør og redaksjonssjef i Gyldendal, og redaktør av Norsk kvinnelitteraturhistorie. På denne bokpraten tar hun for seg Ferrantes Napoli-kvartett, hvor siste bok kom på norsk i fjor.
Torsdag 9. mars klokken 12, SF kino sal 5, gratis

Musikkprat: Kvinner i rocken
Forfatter Janne Stigen Drangsholt tar for seg tre rockebiografier, nemlig Patti Smiths «Just Kids», Viv Albertines «Clothes, Music, Boys» og Kim Gordons «Girl in a Band» med fokus på hva slags historier disse kvinnelige rockemusikerne forteller og hva det er de ønsker å formidle. Kort sagt – hva vil det egentlig si å være jente i et band?
Lørdag 18. mars klokken 14, Kjelleren, gratis 

 
Google+