Hopp til hovedinnhold

Lær å strikke på biblå

I samarbeid med Strikk og drikk har vi kurs i strikking på biblioteket. Vi har også mange strikkebøker som du kan låne.

Har du lyst til å lære og strikke? På biblioteket kan du møte andre strikkere, lære strikking eller bare ta med strikketøyet og slå av en prat.

Trenger du og strikketøyet å komme dere ut og «lufta vedet»? På Sølvberget er det reservert bord i 1. etasje for strikkere en onsdag i måneden mellom kl. 11.30 og 13.30, hvor du kan strikke sammen med andre og slå av en prat om løst og fast.

I løpet av våren er det også kurs i ulike strikketeknikker: (husk påmelding, billetter legges ut 2 uker før kurs)

  • 25. januar: Lær deg å legge opp, strikke rett og vrang. 
  • 22. februar: Dominostrikk: strikk lapper, strikk dem sammen uten å måtte sy.
  • 3. mai: Gobelinstrikk: lær å strikke det norske flagg som eksempel på gobelinstrikk. 

Arrangeres i samarbeid med Stavanger strikk og drikk.

Strikk og lytt på Madla og Rennesøy bibliotek

En onsdag i måneden kan du møte andre strikkere og lytte til en god fortelling mens pinnene går på Madla bibliotek. Oppstart av Strikk og lytt på Madla bibliotek denne våren er onsdag 5. januar kl. 11.30 - 13.00. 

Strikk og lytt på Rennesøy bibliotek starter onsdag 12. januar og arrangeres annenhver onsdag.

Smittevernstiltak: 

Sølvberget følger Helsedirektoratets gjeldende retningslinjer for arrangementer. Disse finner du på deres nettsider. På grunn av covid-19-epidemien må Sølvberget som ansvarlig arrangør vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangement. Du må enten bestille gratisbilletter på sølvberget.no på forhånd, eller registrere deg ved oppmøte. Dette gjelder både for enkeltpersoner og grupper. Sjekk sølvberget.no for gjeldende praksis for de ulike arrangementene og aktivitetene.

Oversikt over aktuelle datoer: 

 

 

Noen strikkebøker som kan lånes:

Søk etter strikkebøker som du kan låne på biblioteket

Strikk i dine farger av Anna Enge, Heidi Grønvold og Dagny Thurmann-Moe

Pickles-gründerne Heidi Grønvold og Anna Enge og fargeekspert Dagny Thurmann-Moe, eier av Dagny Fargestudio, har sammen laget denne boken. De har engasjert 30 strikkere fra hele Norge og fargesatt og tilpasset kapseloppskriftene til hver av dem. De er alle presentert i boken. Bli inspirert, bli med! 

 

 

 

 

 

 

Gustav og Berta : en pust i bakken av Mette Harbo og Gro Høines Baardsen

Søtt, tøft og praktisk til barn. En oppfølger til Gustav&Berta Strikk til baby og barn. Denne gangen med enda mer mønsterstrikk og kule farger som vil gjøre plaggene til favoritter for både liten og stor. Boken inneholder 30 nye oppskrifter med nydelige design til barn fra 0 til 12 år. 

 

 

 

 

 

Barselstrikk : begynnervennlig strikk fra 0-2 år av Mette Hvitved

Å strikke til en liten baby er en kjærlighetserklæring. Barselstrikk inneholder 18 nybegynnervennlige strikkeoppskrifter, som alle kan greie. Oppskriftene er skrevet uten bruk av forkortelser og uten alt for avanserte teknikker, og flere av oppskriftene har dessuten bildeguide, så det blir lettere å forstå fremgangsmåten.

 

 

 

 

 

 

 

Inspirerende norske strikkemønstre av Wenche Roald og Annichen Sibbern Bøhn

- Moderne farger og snitt møter klassiske, norske strikkemønstre! I denne praktfulle strikkeboken finner du oppskrifter på vakre og moderne plagg, basert på diagrammene i Annichen Sibbern Bøhns klassiker Norske strikkemønstre fra 1929. Boken var landets første samling av tradisjonelle, norske strikkemønstre og har siden blitt et samleobjekt og en inspirasjonskilde for ivrige strikkere og designere i innland og utland. Med utgangspunkt i disse klassiske mønstrene, har strikkedesigner Wenche Roald laget nye oppskrifter på varierte og flotte strikkeplagg til hele familien - fra kofter og gensere til luer, votter og babytepper. Som en bonus får du også med Annichen Sibbern Bøhns Norske strikkemønstre fra 1929, her trykket opp i sin originale form og lagt ved bakerst i boken. 

 

 

 

Strikk pannebånd : 20 fantastiske design & spennende mønstre av Susanne Müller

pannebånd

Strikk pannebånd - hårpynt som varmer! - i ulike varianter, teknikker og farger for kalde ører og travle tider! Dette er små prosjekter som man raskt blir ferdig med. Denne boka har 20 oppskrifter på mange ulike pannebånd: turbanstil, overdådige flettemønstre, eller vanlig rillestrikk. Pannebåndene er stort sett enkle å strikke, men også viderekomne vil ha morsomme utfordringer å bryne seg på!

 

 

 

 

 

 

 

Google+