Hopp til hovedinnhold

Kodeklubb introduksjonskurs høsten 2020

Kodeklubben for nybegynnere

Kodeklubben på Sølvberget starter introduksjonkurs i programmering for jenter og gutter i alderen 9-12 år. 

Liker du å spille? Vil du forstå mer hvordan spill fungerer? Eller hva med animasjoner? Vil du forstå mer hvordan datamaskinen fungerer og hvordan du skal få datamaskinen til gjøre slik du ønsker?

På kodeklubben lærer du språket datamaskinen snakker. Med språket kan du få datamaskinen til få lage figurer og regne vanskelige mattestykker. Etterhvert blir du flink nok til å kunne lage spill. Ungdom og voksne som jobber med datamaskiner og programmering hver dag hjelper deg.

Vi bruker et kodespråk som heter Scratch. Det er et enkelt språk der du setter sammen brikker for å få datamaskinen til å gjøre det du vil. Du kan få en tegnet katt til å jakte på datamusen, lage labyrinter og, hvis du er veldig flink, til og med programmere Snake. Scratch er et verktøy laget av verdenskjente Massachusetts Institute of Technology (MIT) og brukes over hele verden for å lære programmering. Oppgavene er laget av Lær kidsa koding.

Hvor og når

Introduksjonskurset er i Språkrommet i 3. etasje på Sølvberget. Kodeklubbene er hver onsdag når det ikke er skoleferie.  Vi begynner halv seks om kvelden (17.30) og holder på til litt før sju (19.00), da bibliotekavdelingen stenger. På grunn av smittevern kan foreldre ikke være med på kodeklubben.

Hvis smittesituasjonen utvikler seg slik at vi ikke kan tilby fysiske kodeklubber vil vi bruke Discord for nettbasert kodeklubb. 

Kodeklubb nybegynnere: 14. oktober-25. november 2020.

Ta med bærbar datamaskin (Windows, Mac, Linux, Chromebook). Vi kan dessverre ikke låne ut PC-er av smittevernhensyn.

Påmelding

Du må være forhåndspåmeldt for å delta på kodeklubben. Det er 8 plasser på introduksjonskurset. Påmelding fra 7. september kl. 12 på https://www.linticket.no/page/no/78/-/672

Spørsmål?

Har du noen spørsmål, ta kontakt med kursleder Helge Risvand på Sølvberget: helge.risvand@solvberget.no, eller på telefon 99169767.

Smittevern

Sølvberget følger nasjonale og lokale retningslinjer for smittevern. Som resultat av dette har vi måttet begrense antall deltakere på kurset, og foreldre kan ikke være med på kodeklubben. I tilegg kan vi ikke låne ut datamaskiner til deltakerne.

Alle deltakere må registrere seg på smittesporingslister ved hver kodeklubbkveld.

Hvis smittesituasjonen utvikler seg slik at vi ikke kan tilby fysiske kodeklubber vil vi bruke Discord for nettbasert kodeklubb. På Discord må du registrere deg med egen bruker.

Google+