Hopp til hovedinnhold

Kodeklubb for viderekomne høsten 2020

Kodeklubb med Microbit

Kodeklubben på Sølvberget starter med kodeklubb med gadgeten Micro:bit for de som har programmert litt allerede.

For dere som har gått på introduksjonskurset på kodeklubben (enten her på Sølvberget eller andre steder) og som synes at programmering er både interessant, givende og gøy, så starter vi opp kurs med Micro:bit. Kurset er også åpent for de som er selvlærte, men opplegget forventer en viss kjennskap til programmering fra før. Kurset vil passe for barn og ungdom i alderen 10-13 år.

Micro:bit er en liten datakontroller. Den har en rekke funksjoner som er lette å bruke, som lyd, bevegelsessensor, kompass og blåtann. Til å programmere denne bruker vi programmeringsspråket Python. Python er verdens tredje mest utbredte programmeringsspråk og er det enkleste fullverdige programmeringsspråket å lære.

Hvor og når

Micro:bit-kurset er i Verkstedet i 3. etasje på Sølvberget Kodeklubbene er hver onsdag når det ikke er skoleferie. Vi begynner halv seks om kvelden (17.30) og holder på til litt før sju (19.00), da biblioteksavdelingen stenger. 

Hvis smittesituasjonen utvikler seg slik at vi ikke kan tilby fysiske kodeklubber vil vi bruke Discord for nettbasert kodeklubb. 

Kodeklubb med Micro:bit: 14. oktober - 18. november 2020.

Du må ta med en datamaskin med administrator-tilgang og med Visual Code Studio installert. Visual Code Studio kan lastes ned gratis fra https://code.visualstudio.com/. Visual Code Studio er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux. Den er ikke tilgjengelig for Chromebook. Ta kontakt hvis du lurer på noe om Visual Code Studio.

Påmelding

Du må være forhåndspåmeldt for å delta på kodeklubben. Det er 10 plasser på kurset i Microbit. Påmelding fra 7. september kl 12 på https://www.linticket.no/page/no/78/-/676

Spørsmål?

Har du noen spørsmål, ta kontakt med kursleder Helge Risvand på Sølvberget: helge.risvand@solvberget.no, eller på telefon 99169767.

Smittevern

Sølvberget følger nasjonale og lokale retningslinjer for smittevern. Som resultat av dette har vi måttet begrense antall deltakere på kurset, og foreldre kan ikke være med på kodeklubben. I tilegg kan vi ikke låne ut datamaskiner til deltakerne.

Alle deltakere må registrere seg på smittesporingslister ved hver kodeklubbkveld.

Hvis smittesituasjonen utvikler seg slik at vi ikke kan tilby fysiske kodeklubber vil vi bruke Discord for nettbasert kodeklubb. På Discord må du registrere deg med egen bruker.

Google+