Hopp til hovedinnhold

Høydepunkter på Sølvberget våren 2018

Våren 2018 på Sølvberget

Opplev Bjørn Eidsvåg, Morten Abel og Rune Bjerga på våre scener. Lær mer om Erik Bye, smartbyen, Pablo Escobar og Virginia Woolf. Se Nattsvermeren og Chihiro og heksene på stort lerret.

Sølvbergets vårprogram kommer fra trykkeriet første uken i 2018. Den digitale oversikten vår på sølvberget.no/kalender blir fortløpende oppdatert. Vi legger også ut arrangementene på vår Facebook-side. Arrangementene er gratis hvis ikke annet er opplyst.

Her er noe av det du kan glede deg til de neste månedene:

 1. Barnas cinematek er en nysatsing med kvalitetsfilm for barn. I vår viser vi animasjonsklassikerne Chihiro og heksene, Prinsesse Mononoke og Ernest & Celestine.
 2. Klassikerlørdag trekker de viktige verkene fram i lyset igjen. Hør forfatter Peter Normann Vaage, regissør Kjøstel Sandvik og skuespiller Vegar Hoel i samtale om Fjodor Dostojevskij. Journalist Inger Merete Hobbelstad tar for seg Virginia Woolfs Orlando sammen med skuespiller Nina Ellen Ødegård.
 3. Rogaland music wall of fame er en kåring av fylkets viktigste artister, og vi er stolte av å ha tre av dem på scenene våre i vinter. Vi tør spå at du bør komme tidlig når Bjørn Eidsvåg holder bokprat. Senere kommer Morten Abel til musikkprat med Aftenbladets Leif Tore Lindø for å snakke om en karriere som spenner over fire tiår. Du kan også få med deg allsang med ordkunstner Svein Tang Wa, som kom med et etterlengtet album i 2017.
 4. Lurer du på hva som menes med Smartbyen Stavanger? Forhåpentlig blir du klokere det neste halvåret. Vi har en rekke foredrag og aktiviteter under paraplyen "smartere sammen": Kodeklubb for barn, 3D-designkurs, klesdesignkurs og kurs i digital kildekritikk Mannen bak Norges smarteste hjem kommer, det samme gjør smartbysjef Gunnar Crawford.
 5. Sølvberget cinematek viser som alltid kjente og ukjente klassikere i kinoformatet de fortjener. Nærkontakt av tredje grad, Profondo rosso, La dolce vita, Nattsvermeren og Pretty in pink er noe av titlene som er klare hittil.
 6. Barnas verdensdag er en fantastisk rundreise gjennom verdens kontinenter, og et årlig høydepunkt. Bli med på verksteder, aktiviteter, film, matmarked og forestillinger. Tema for årets festival er vennskap, så ta med vennene dine og bli med!
 7. Vi gleder oss til Ingvar Ambjørnsen møter Tom Stalsberg til samtale om forfatterskapet i mai. Få også med deg Juan Pablo Escobar, Øyvind Olsen og Asbjørn Slettemark, som møtes med utgangspunkt i Escobars bok om sin berømte far, narkokongen Pablo Escobar.
 8. Har du lyst til å designe og printe din egen pannekake? Bli med på workshop med Miguel Valenzuela, som står bak printeren PancakeBot, i vinterferien.
 9. Torsdagsbokpraten er en institusjon på Sølvberget. Møt forfatterne Øystein Wiik og Kristin Hoffmann. Lær mer om Moland/French-saken, Bibelen, kvinner i vikingtiden, Erik Bye, året 1968, Oda Krogh, forfatterne André Bjerke og Alice Munro, sjelens historie, norske ødegårder og Alexander L. Kielland-ulykken.
 10. Global morgen byr på frokost og utenriksforedrag fem ganger i vår, og har blitt en populær serie. Catalonia, Saudi-Arabia, europeisk balkanisering, innvandringsrealisme og Tyskland står på programmet før sommeren.
 11. Har du baby? Madla biblioteks serie Babybokbad får i våre besøk av Tina Hauglund, bedre kjent som Strikkezilla på Instagram, fotograf og strikkedesigner med over 18 000 følgere. Forfatterne Inger Lise Køltzow og Siri Svandal kommer også for å snakke om livet med småbarn.

Våren på Sølvberget, utvalgte arrangementer:

 
Google+