Hopp til hovedinnhold

Global morgen-podcast: Utfordringer for demokratiet i Latin-Amerika

Protester i Venezuela 2019 (foto: Wikimedia Commons)

Hvilke vilkår har demokrati og menneskerettigheter i Sør-Amerika i dag? Hør podcast med statsviterne Vegard Bye og Peder Østebø.

Latin-Amerika skulle vært tema for Global morgen denne måneden, hvor statsviter Vegard Bye skulle snakke om situasjonen i Bolivia og Chile. 

Som så mye annet ble arrangementet avlyst på grunn av koronasituasjonen. I stedet fikk vi Vegard Bye til å spille inn en podcast om hvilke utfordringer landene i Sør-Amerika står overfor nå, sammen med kollega Peder Østebø.

Etter mye optimisme og økonomisk framgang tidlig på 2000-tallet, er det langt mellom gladmeldingene fra Latin-Amerika. Men hvordan står det til med demokratiet og menneskerettighetene i regionen? Vegard Bye og Peder Østebø snakker om de lange linjene i nyere latinamerikansk historie, om hvorfor politisk stabilitet og økonomisk framgang plutselig ble erstatta av krise og kaos, og hva coronakrisa kan bety for regionen.

Vegard Bye har en doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og har gjennom 40 år skrevet om og analysert latinamerikanske forhold for norske og internasjonale publikum.

Podcasten hører du her:

Flere podcaster med globalt perspektiv fra Sølvberget:

Google+