Hopp til hovedinnhold

Global morgen 9. februar: Hva kan vi lære av den arabiske våren? Nærblikk på Egypt og Tunisia

I foredragsserien Global morgen møter du utenrikskorrespondenter, professorer og eksperter som vil gi deg et dypdykk i bakgrunn og status for forskjellige landområder og konflikter i verden.

Velkommen til foredrag med Jacob Høigilt, forskningsleder og professor ved UiO.

Det mest positive resultatet av den arabiske våren var regimeskifte og håp om demokratisering i to land: Egypt og Tunisia. Siden 2011 har de gått hver sin vei. I Egypt tok den militære ledelsen raskt tilbake kontrollen, og styresettet er i dag sterkt autoritært. Tunisierne klarte å gjennomføre sin demokratiseringsprosess, selv om den i dag er truet. I dette foredraget undersøker vi hvordan og hvorfor det gikk galt i Egypt og sammenlikner deretter Egypt og Tunisia. Hva kan vi lære av revolusjonene i disse to landene?

I foredragsserien Global morgen møter du utenrikskorrespondenter, professorer og eksperter som vil gi deg et dypdykk i bakgrunn og status for forskjellige landområder og konflikter i verden. Tilbudet er et samarbeid mellom Sølvberget, Internasjonalt kulturnettverk, ICORN og FN-sambandet i Rogaland. 

Sikre deg billetter til Global morgen for 50 kroner

Nå tilbyr vi billett til 50 kroner som garanterer at du får plass på våre mest populære arrangement. En uke før ett arrangement starter, legger vi ut de resterende som gratisbilletter.

Global podcast

Gikk du glipp av et foredrag eller på jakt etter podcaster med et globalt perspektiv? Her finner du flere.

 

Podcaster med globalt perspektiv fra Sølvberget:

Google+