Hopp til hovedinnhold

Folkemøte 19. mai: Vaksinekampen

Vi ser på den globale vaksinekampen med et lokalt blikk.

Er det sunt med en viss grad av vaksineskepsis, eller truer vaksinemotstandere rett og slett folkehelsen? Vi ser på den globale vaksinekampen med et lokalt blikk.

I januar fikk Eva Wendt Ryen (105) første dose med koronavaksine i Stavanger, et viktig skritt på veien tilbake mot normalen i vår region. Ifølge FHI er vi imidlertid ikke i mål før minst 70% av befolkningen er blitt immune, og i USA frykter de nå at vaksineskepsis vil holde liv i pandemien. Her i Norge er vaksinegraden svært høy, men undersøkelser viser at AstraZeneca-saken har svekket nordmenns vilje til å ta vaksine. Er det sunt med en viss grad av vaksineskepsis, eller truer vaksinemotstandere rett og slett folkehelsen? Velkommen til vårens folkemøte, der vi vil se på den globale vaksinekampen med et lokalt blikk.

Folkemøte vil også bli streamet. Lenke legges ut her. Arrangeres i samarbeid med Kapittel, Kiellandsenteret og Stavanger Aftenblad. 

Bestill gratis plassbillett

Sikre deg plass til årets folkemøte her.

Paneldeltakere

Lars Kåre Kleppe, smittevernoverlege ved Universitetssykehuset i Stavanger.

Leif Tore Lindø, journalist i Stavanger Aftenblad, som i januar publiserte en magasin-artikkel om vaksinemotstand.

Thomas J. Middelthon, næringsmegler og styreleder i organisasjonen Folkets strålevern, som har skrevet en kronikk om vaksinedebatten som et kritisk tilsvar til Lindøs artikkel.

Silje Trym Mathiassen, dialogprest ved Kirkelig Dialogsenter Stavanger.

Programleder: Espen Røsbak, Sølvberget.

Har du spørsmål til paneldeltakerne? 

Da kan du stille spørsmål i denne lenken. Spørsmålene som blir stilt vises i bildet nedenfor.  

Sølvberget følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer. Som ansvarlig arrangør må vi vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangementer. Du må forhåndsbestille billetter på sølvberget.no. For å sikre rask smittesporing, må alle billetter være registrert med navn på den enkelte deltaker.

Google+