Hopp til hovedinnhold

ByBarn på Sølvberget

Bybarn plakat

ByBarn er en nystartet urban kulturfestival for hele familien som går av stabelen lørdag 13. mai i Stavanger sentrum. 

ByBarn ønsker å stimulere barn og ungdom til økt forståelse rundt ulike kulturuttrykk og inviterer profesjonelle kunstnere og kulturaktører til å skape og formidle engasjerende kunst av høy kvalitet. Sammen skal vi utforske begreper som urbanitet og identitet. Hvordan ser fremtidens sentrum ut og hvilke kulturelle uttrykk vil prege bybildet? Målet er å utfordre og stimulere barn og ungdom til kunnskapsproduksjon, kritisk tenkning og debatt om kunst- og kulturuttrykkenes plass i det urbane landskapet. 

På Sølvberget vil du blant annet kunne møte billedkunstner Margrethe Aanestad og arkitekt Per Fretheim, lytte til musikk fra SSO, bygge en by i papp med Papperiet og lære hvordan du lager din egen festival. 

Fullt program for ByBarn finner du her: https://online.flippingbook.com/view/414624

Program på Sølvberget:

 

bybarn papperiet

Kl 11.00 - 15.00, Møteplassen
Bygg en by med Papperiet
Tema er byutvikling. Hvordan blir byer til og hva må man tenke på når man bygger en by? Papperiet lar deg konstruere fritt med papp. For alle. 

 

 

bybarn banan

Kl 11.00 - 12.00 og kl 13.00 - 13.30, utenfor Møteplassen
Makey Makey 
Lag elektronisk musikk med bananer, sølvpapir og andre gjenstander. Fra 3 år.

 

 

Kiki Kogelnik

Kl 11.30 - 11.45, Kjelleren
Kunst for barn: Kiki Kogelnik (1935 - 1997)
Bli kjent med den østerrikske billedkunstneren Kiki Kogelniks kunstnerskap, som for tiden er å oppleve i utstillingen "Inner Life" på Kunsthall Stavanger. Miniforedraget holdes av billedkunstner Margrethe Aanestad. Workshop i etterkant av foredraget i Søregata 30 (se fullstendig program). I regi av Kunsthall Stavanger. Fra 6 til 12 år.

 

 

SSO

Kl 12.00 - 12.45, utenfor Møteplassen
Tegn til musikk
Et ensemble fra SSO spiller musikk, mens du kan la tankene fly og fargestiftene danse over papiret. Dette er en fin måte for barn å komme nær en musiker, både for å se hvordan instrumentet fungerer og lytte til musikken på nært hold. Her går det også an å bare sitte å lytte til musikken uten å tegne, så det er absolutt en post som passer for alle.  

 

Per

Kl 12.30 - 12.45, Kjelleren 
Arkitektur og byutvikling - en introduksjon for barn og unge
Huset, skolen, lekeplassen, skateparken, butikken og aldershjemmet hvor bestemor bor, er alle steder som er designet av og for mennesker. Arkitektur og utforming av bybildet skaper i stor grad rammene for livet vi lever og er en selvsagt del av hverdagen. Men hvordan oppstår disse plassene? Og hvilken tanker er det som ligger bak, når man skal forme rammene til fremtidige liv?Per Fretheim er daglig leder i Mad arkitekter Stavanger og leder for Stavanger Arkitektforening. Han vil fortelle barn og unge hva det innebærer å være arkitekt, og hvorfor det er så viktig med god byutvikling. Fra 6 til 12 år.

 

 

Kl 13.30 - 13.45, Kjelleren
Hvordan lage en musikkfestival?
For 2 år siden bestemte Ketil og Birte seg for at de skulle lage musikkfestivalen Mablis. Etter å ha snakket om dette ganske lenge satte de i gang. Men hvordan gjør man det? Birte vil fortelle deg alt du trenger å vite for å starte din egen festival. Fra 6 til 12 år.

 

 

Festivalen er et samarbeid mellom Storhaug Productions, Stavanger Sentrum AS og CID (CITY IMPACT DISTRICTS).

Med seg på laget har de Rogaland TeaterStavanger Symfoniorkester,Kunsthall StavangerNorsk Oljemuseum,
Io LabMablisMaiJazz, Stavanger International Jazz FestivalStavanger KammermusikkfestivalMUST Museum StavangerGladmatSølvberget, Stavanger kulturhusFra Hage til Mage Bevaremegvel Bar & RestaurantVilla 22 Trattoria & Bar N.B.Sørensen PapperietAltibox Norway Chess &Grøtbar!
ByBarn :-)

Google+