Hopp til hovedinnhold

Biblioteket i Sven Egil Omdals liv

Sven Egil Omdal

Spaltist Sven Egil Omdal kommer til Sølvbergets 30-årsdag for å kåsere om hvordan bibliotek har preget hans liv.

Arrangementet foregår i Møteplassen i 1. etasje lørdag 4. november kl. 15. Det er gratis, og du kan reservere billetter på forhånd.

Hva er det tidligste minnet du har om bibliotek?

- Jeg lærte å lese som seksåring og fikk – til min usigelige glede – dispensasjon fra regelen om at du måtte være sju år for å få lånekort på barnebiblioteket, som da lå i Kongsgaten, helt oppe ved Lagård gravlund. Jeg bodde på Sølvberget, og fant fort veien dit.

Hvordan har bruken din av bibliotek endret seg gjennom livet?

- Fra å være en fortumlet spontanleser, som stadig kom ut fra biblioteket med bøker jeg ikke hadde vært på jakt etter, er jeg nå en svært målbevisst låner. Jeg bruker biblioteket mest til research i emner jeg allerede arbeider med, og lar meg sjeldnere distrahere av alt det andre jeg kunne og burde ha lest.

På hvilken måte har biblioteket sterkest påvirket livet ditt?

- Jeg var en bibliotekunge. Jeg vokste opp på biblioteket, både barnebiblioteket, skolebiblioteket på Storhaug, og etter hvert voksenbiblioteket i Kleivå. Alt jeg senere har gjort i livet, er preget av det jeg tok inn der. Jeg ville ikke blitt journalist uten bøkene, og var jeg ikke blitt journalist, ville alt annet i livet også blitt annerledes, sier Omdal.

Reserver billett for å få med deg Omdals kåseri. Her er hele dagsprogrammet for Sølvbergets 30-årsfeiring 4. november:

Google+