Hopp til hovedinnhold

Arrangementer på nett

Arrangementer på nett

Se søndagsbarn på nett fra 28. februar. Snøugla Sølve bor på Sølvberget. Nå vil han lære alt om fugler, særlig om ugler. Bli med Eli-Gull og Sølve når de møter Åshild på Stavanger museum.

Sendingen vises på Sølvbergets YouTube-kanal. Sendingen er tilgjengelig fra 08.00 denne søndagen, men du kan også se den når det passer for deg i etterkant av det.

 

Tidligere arrangementer på nett:

Se arkivet til Sølvberget på YouTube og Facebook. Her ligger blant annet:

 • Søndag 31. januar kl. 08.00: Lesestund på nett: (F)uglebøker med Eli-Gull og Sølve.
 • Onsdag 27. januar kl. 19.00: Ønskereprise på nett: Med null respekt.
 • Tirsdag 19. januar kl. 11.30: Lunsjbokprat med Tore Renberg.
 • Søndag 17. januar kl. 14.00: Søndagsbarn 17. januar: Torbjørn Hansen og pingle-pappa.
 • Onsdag 25. november kl. 18.00: Folkemøte på nett: Ødelegger Facebook og Twitter demokratiet?
 • Torsdag 12. november: Litteraturkveld på nett: Gaute Heivoll om sitt forfatterskap.
 • Torsdag 8. oktober: Litteraturkveld på nett med Andreas Viestad om hans nye bok Middag i Roma. Gjennom sin nye bok Middag i Roma tar Andreas Viestad oss med på en kulinarisk reise i verdenshistorien og om smakene som har formet vår historie.
 • Torsdag 24. september: Litteraturkveld på nett: Grønnere familie. Journalist Marie Kleve har gått systematisk til verks for å gjøre familien sin grønnere og gir oss ekspertenes fasit på hva som virker og hvordan vi enklest mulig kan få en mer bærekraftig livsstil.
 • Torsdag 10. september: Litteraturkveld på nett: Hersketeknikker og Skikk og bruk med Sigrid Sollund.
 • Onsdag 5. august: Litteraturkveld med Gaute Heivoll om hans roman Drøm om de levende er et gripende portrett av forfatterens egen fars oppvekst. Han intervjues av litteraturviter Brita Strand Rangnes fra UiS.
 • Søndag 2. august: Kortreist: Anne Karin Torheim om Margaret Atwood
  Torheim (f. 1953) er aktuell med diktsamlingen «Morgon i det nedbrende huset», en gjendiktning av Margaret Atwoods «Morning in the Burned House» fra 1995. Stine Honoré er leder for Kiellandsenteret på Sølvberget. Hun har blant annet studert engelskspråklig litteratur og er svært begeistret for Atwoods forfatterskap. Møt de to i samtale med Terje Torkildsen, leder av Rogaland forfatterlag.
 • Søndag 26. juli: Kortreist: Kristin Hoffmann og Morten Bjerga
  Når Morten Bjerga og Kristin Hoffmann møtes til samtale om sine respektive forfatterskap viser det seg at de begge forsøker å finne svaret på noen av de store spørsmålene i livet gjennom litteraturen. Temaer som dukker opp i tekstene deres er gjerne isolasjon og ensomhet, skyld og forsoning, det tvetydige og det usagte. Og hva er det egentlig med nevrotiske gamle menn?
 • Søndag 19. juli: Kortreist: Glimt fra Rogalandslitteraturen: Odveig Klyve og Eirik Lodén
  Odveig Klyve og Eirik Lodén er to av våre lokale forfattere som jobber innen flere ulike tekstformer, men som begge er best kjent som lyrikere. Vi har invitert dem til en samtale om inspirasjon, kreativitet og skapertrang.
 • Torsdag 16. juli: Fajanseprat på nett: En slik en hadde vi
  Mange har minner om fajanse fra ”gamle dager”,- koppen man drakk av som liten, eller saftmuggen med store blomster hos besteforeldre. Arnt Olav Klippenberg tar en liten prat med forfatterne Rune Stubrud og Marianne Berg Haaland, som har laget de første kronologiske bøkene, rikt illustrert, om fajansen som ble laget på fabrikkene Stavangerflint og Figgjo fajanse.
 • Torsdag 9. juli: Sølvbergets gitarprat – Americana.
  Hva er americana? Og hva har det med gitar å gjøre? Den erfarne musikkjournalisten og musikeren Guttorm Andreasen og Sølvbergets egen Yngve Bergersen Anda ser på sjangeren.
 • Torsdag 2. juli: Kiellandsalong – Den store familien.
  Med journalist og forfatter Siri Gjelsvik, Siri Kvamme og Janne Stigen Drangsholt. Les mer om arrangementet nedenfor. Se arrangementet her.
 • Søndag 28. juni: Lesestund med Asli Hersi og Sølve. Snøugla Sølve flyttet inn på Sølvberget da det ble stengt, og han elsker å bli lest høyt for. Denne gangen er det forfatteren selv som møter Sølve. Rogalandsforfatteren Asli Hersi har samlet somaliske folkeeventyr fra en reise i landet, og Sølve har lyst til å høre alle eventyrene. Min somaliske eventyrbok er illustrert av Mia O. Tørresdal. Se arrangementet her.
 • Onsdag 24. juni: Global podcast, Israels anneksjonsplaner - det farligste eventyr i Israels historie?Hør podcast med reporter Roger Hercz i samtale med Øyvind Gjerde fra FN-sambandet.
 • 21. juni: Lesestund med Eli-Gull og Sølve. Snøugla Sølve flyttet inn på Sølvberget da det ble stengt, og han elsker å bli lest høyt for. Denne gangen er det boka Musefangeren i Downing Street av Lena Lindahl. Illustrert av Kjetil Selnes. Fra 4 år. Se arrangementet her.
 • 11. juni: Det Grønne skiftet. Vi sender fra både Oslo, Stavanger og Tromsø og prøver å komme til bunns i om vi kan se for oss en grønnere framtid etter korona. Se siste del av arrangementet her.
 • 11. juni: Musikkprat på nett: Stavanger Kammermusikkfestival feirer sitt 30 års jubileum, og at det er 250 år siden Beethoven ble født. Dette markeres med det vakre temaet "Romantikkens fødsel". Guttorm Andreasen innleder og samtaler med kunstnerisk leder Christian Ihle Hadland og festivalsjef Katrine Lilleland om årets festival og dens historie. Se arrangementet her.
 • Søndag 7. juni: Hva skjer i oljehovedstaden etter korona? Etter at framtidstroa var tilbake i oljeindustrien, ga koronaviruset verdensøkonomien en smell. Hva skjer med oljehovedstaden Stavanger nå, og kan industrien reise seg igjen? Og bør den egentlig reise seg igjen, eller bør både Stavanger og Norge se seg om etter noe nytt å drive med? Se arrangementet her.
 • Søndag 31. mai: Lesestund med Eli-Gull og Sølve fra Skattkammeret! Snøugla Sølve flyttet inn på Sølvberget da det ble stengt, og han elsker å bli lest høyt for. Sølve håper at Eli-Gull skal lese alle barnebøkene for ham, tror du hun greier det? Denne gangen er det det boka Ruffen - sjøormen som ikke kunne svømme av Tor Åge Bringsværd og Thore Hansen.  Lesestunden er tilgjengelig hele dagen, så dere velger selv når dere vil se den. Se arrangementet her.
 • Torsdag 21. mai: Litteraturkveld på nett. Hør Gunnar Roalkvam i samtale med Harald Birkevold om Arbeiderbevegelsen i Rogaland. Gunnar M. Roalkvam, forfatter, poet og historiker, er aktuell med en bok om de verdier og tiltak som tidligere ga særpreg til den lokale arbeiderkulturen. Se arrangementet her.
 • Onsdag 20. mai: Harald Bøckman, Kina-ekspert og tidligere forsker ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo, møte NRK-journalist Kjartan Aarsand til samtale om Kina, USA, og korona. Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Oslo og Sølvberget. Se arrangementet her.
 • 7. mai: Folkemøte om vindmøller. Må vi ødlegge naturen for å redde klimaet? De siste årene har flere vindparker åpnet i Rogaland. Utbyggingen har møtt sterk motstand. Likevel mener mange vi må gjøre dette, for å delta i en nødvendig, global klimadugnad. Finnes det en måte å nå fornybarsamfunnet uten å miste umistelige naturverdier? NB! Arrangementet foregikk uten publikum i salen. Se arrangementet her.
 • 3. mai: Søndagsbarn på nett: Luseboka. Møt de to små vennene Lusse og Lasse i «vår tids Karius og Baktus-eventyr». Selma Iren Arnø leser og helsesykepleier Mimi Britt Vindenes gir råd til foreldre. Se arrangementet her.

Sølvbergets arrangementer på nett er støttet av Nasjonalbiblioteket, i samarbeid med bibliotekene i Rogaland.

 

rogbib_logo-2

Google+