Hopp til hovedinnhold

Alle kurs i Verkstedet er avlyst!

Alle kurs i Verkstedet er avlyst!

På grunn av koronasvirus-smittefare er biblioteket stengt og alle publikumsarrangementer avlyst inntil videre.

I Verkstedet vårt i 3. etasje har vi utstyr som 3D-printer, vinylkutter, elektronisk utstyr, symaskiner, Overlock-maskin, varmepresse, buttonsmaskin m.m. Alt dette utstyret tar vi i bruk mår vi inviterer til kurs i Verkstedet. 
Du kan også gå på Åpent verksted torsdager kl. 15.00-19.00 og en lørdag i måneden kl. 12.00-15.00. Her kan du lære deg å bruke utstyret vårt slik at du kan bruke Verkstedet på egen hånd.
Sjekk åpningstider og tilbud her. 

Lære å strikke?

I samarbeid med Stavanger strikk og drikk inviterer vi til strikkekurs hvor du kan lære å strikke, lese og forstå strikkeoppskrifter og strikke med gobelinteknikk. Har dun lyst til å lage egne knapper til strikketøyet eller kjolen du har sydd, da kan du bli med på Knappeverksted med Knut Lekvam. Vi har også et fast strikketilbud her på Sølvberget og på Madla bibliotek hvor du møter andre som liker å strikke.

Redesign med Rebekka

Vil du lære deg å lage et enkelt omslagsskjørt? Lær å sy ditt eget skjørt av Rebekka Slettebø, som vant Det store symesterskapet på NRK høsten 2019. Hun vil lære deg en grunnform som kan brukes til å lage utallige skjørt i ulike lengder og stoff. Du kan for eksempel sy et skjørt av gamle gardiner, sengetøy eller duker. NB! Kurset 1. februar er fullt, vi jobber med å kunne tilby et kurs til!

Pimp russedressen og festivalantrekk

Rett før den store russedåpen arrangerer vi "Pimpeverksted" hvor Russen 2020 kan komme å pynte dressen sin til russetida. Hvis pågangen blir stor åpner vi Verkstedet slik at russen kan komme å lære og hjelpe hverandre! Husk å ta med eget strykepapir til tekstiler, og at russedressen er mørk tekstil ved kjøp av strykepapir.

Rett før festivalsommeren starter arrangerer vi et eget verksted hvor du kan fikse på antrekket ditt og lage buttons som du kan bruke hvis du skal på festival i sommer.

Gjenbruk og bærekraft

Vi fortsetter vår statsning på gjenbruk og bærekraft utover våren og arrangerer bl.a. byttemarked i mars for klær til konfirmasjon. Byas feirer 5 år i april og feirer dette på Sølvberget med bl.a. byttemarked og redesign.

Les mer i oversikten nedenfor:

 

Google+