Hopp til hovedinnhold

Drager 07.08.04-31.12.04

Navn på utstillingen

Drager - en opplevelsesutstilling for barn og unge

Tidspunkt

07.08.04-31.12.04 (forlenget fra 14.11.04)

Presentasjon

Teamet for utstillingen er drager. Målgruppen er barn i alderen 6-13 år, men voksne som er nysgjerrige på drager er også hjertelig velkomne.
Utstillingen tematiserer drager i alle former, fra norrøn mytologi og heltesagn, stavkirker og vikingskip, fantasydrager i litteraturen og på nettet, samt asiatiske drager. Utstillingen tar sikte på å gi de besøkende en kunstopplevelse i vekselvirkning med historiefortelling og litteratur.
Det er bare Sølvberget, Stavanger kulturhus som lager slike opplevelsesutstillinger her til lands.
Midgardsormen som veiviser
I utstillingen vil Midgardsormen figurere som et midtpunkt for alle de forunderlige dyrene som norrøn gudelære er befolket av. Utstillingen er delt inn i ulike rom som tematiserer drager innenfor ulike genre, stilarter, kulturer og historiske epoker. Eksempler på dette er dragestil i kunst og kirkearkitektur, drager i byvåpen og flagg, drager i asiatisk kultur og drager som svever i det blå over Solastranda. Midt i utstillingen kan de mest urolige kunne "rase" fra seg i et myldrerom, med "Katlas hule", dragekongetrone, Tor fisker Midgardsormen med mer. Her skal ungene kunne fekte, lese om drager og leke med dem. Utstillingen er som dragene selv litt skummel.
Kom og opplev utstillingen!

Kunstnere

 

Kurator

 

Samarbeids-partnere

 

Besøkstall

Over 20.000

Program

"I dragehålå - fortellinger og sanger om ildsprutende drager og modige riddere", spesialkomponert forestilling av Nina Nesheim og Bjørn Kallevig. Forestillinger hver helg siden slutten av august. Ekstra forestillinger i romjula.

Avisartikkel

Stavanger Aftenblad, 12.08.04

Fant du det du lette etter

Spørsmål merket * er obligatoriske.

Takk for tilbakemeldingen!

Vi svarer ikke på henvendelser her, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre!

Google+