Hopp til hovedinnhold

Barnelitteratur på barne-TV

Barnelitteratur på barne-TV

I høst har både Sverige og Finland fått egne bokshow for barn på TV. Hva betyr det for barnelitteraturen?

I vår skjerm­baserte tids­alder er barne­kanalene på TV en av våre viktigste kulturformidlere for barn, og i høst startet SVT Barnkanalen s nye bokprogram Bokslukarna . Programleder er barnebibliotekar Marcus Biderholt , som sammen med unge lesere i sluke-alderen formidler aktuell barne- og ungdomslitteratur. Samtidig har Finland fått den nye web-TV-serien Estrids bokklubb , der 11 år gamle Estrid leser bøker og prater om dem med vennene sine, og intervjuer aktuelle forfattere og illustratører i sitt eget bokshow. 

Bokslukarna er produsert av SVT Barnkanalen, mens det finlandssvenske bokshowet Estrids bokklubb er produsert av Fantaskop Films  og Hufvudstadsbladet , i samarbeid med Den Finlandssvenska Läsambassadören , Förlaget og Richardsgatans bibliotek . Felles for begge programmene er at de setter aktuell barne- og ungdomslitteratur på dagsorden, og lar unger selv formidle den litteraturen de liker gjennom barnas egne skjermbaserte kanaler. 

 

 

 

Med Den visuelle vendingen som tema, er betydningen av barnelitteratur på barne-TV et av spørsmålene vi vil være opptatt av på Nordisk barnebokkonferanse i februar. Vi har derfor invitert initiativtaker, manusforfatter og regissør bak Estrids bokklubb Sanna Sofia Vuori til å samtale med programleder Marcus Biderholt fra Bokslukarna på SVT, og redaksjonssjef Ingrid Hafstad fra NRK Super . De vil bli intervjuet av Vera Micaelsen , som selv er barnebokforfatter og tidligere programleder på NRK Super. Dette blir konferansens avslutningspanel onsdag 8. februar kl 15.40. Sørg for at du rekker å få det med deg før du reiser hjem!

Google+