Hopp til hovedinnhold

Kulturministeren åpner Nordisk barnebokkonferanse

Kulturminister Trine Skei Grande. Foto Mona Lindseth, Kulturdepartementet

I Bokåret 2019 satser regjeringen stort på leselyst, og nå er det klart at det blir kulturminister Trine Skei Grande som åpner NBBK 2019.

Boka 500 år

I 2019 er det 500 år siden den første norske boka ble trykt, og i regi av Nasjonalbiblioteket skal jubileet feires med minst 500 arrangementer i 500 bibliotek over hele Norge. I 2019 er også Norge valgt ut til å være hovedland på bokmessen i Frankfurt. Før sommeren ble det klart at regjeringen bevilger 30 millioner kroner til Bokåret 2019 , og Nasjonalbiblioteket har ansatt nåværende leder for Leser søker bok, Liv Gulbrandsen som prosjektleder for markeringen.

Pressefoto-offentliggjing-2

Kulturminister Trine Skei Grande, direktør for Nasjonalbiblioteket Aslak Sira Myhre og prosjektleder for Bokåret 2019 Liv Gulbrandsen. Foto: NB

Bibliotekene viktige

Bokåret 2019 blir den største satsingen på lesing i Norge på 20 år, og til Nasjonalbiblioteket sier kulturminister Trine Skei Grande at bibliotekene er vårt beste middel for å holde lese- og skrivegleden ved like. Nordisk barnebokkonferanse arrangeres på Sølvberget bibliotek og kulturhus 4. - 6. februar 2019, og som en viktig møteplass for hele den nordiske litteratur- og bibliotekbransjen for barn og unge, er vi glade for at det i Bokåret 2019 blir nettopp kulturministeren som åpner konferansen. 

Vi gleder oss til å vise kulturministeren hvor mye spennende som skjer innen litteratur og bibliotek for barn og unge i Norden for tiden, og ser fram til å høre mer om det planlagte løftet for norsk litteratur og norske bibliotek både nasjonalt og internasjonalt. 

Google+