Hopp til hovedinnhold

Lene Ask

Lene Ask. Foto: Julie Pike for Gyldendal

Lene Ask er en kritikerrost barne- og ungdomsbokforfatter, illustratøren og tegneserieskaper.

Lene Ask er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen, Universitetet i Praha, Universitetet i Bergen og Rogaland kunstskole.

Ask debuterte med tegneserieromanen Hitler, Jesus og farfar, som handler om en ung jente fra sørvestlandet som reiser til Tyskland på jakt etter en farfar hun aldri har møtt. Hun vant Sproingprisens debutpris og Kultur- og kirkedepartementets tegneseriepris 2006 for denne. Boka ble også valgt til Stavanger biblioteks leseprosjekt Hele Rogaland leser i 2011.

Tegneserieromanen Kjære Rikard (2014) ble til etter at Ask fant en brevsamling i Misjonsarkivet i Stavanger. Med utgangspunkt i brevene forteller hun den sanne historien om Rikard Jakobsen, misjonærsønnen som ble født på Madagaskar i 1875.

I tillegg til tegneserieromanene har Ask utgitt flere billedbøker for barn, blant annet den populære serien om tvillingene Jo og Jenny. I 2016 debuterte hun som ungdomsbokforfatter med Det hjelper ikke å blunke og i 2017 kom hennes andre ungdomsroman, Det du ikke sier, er sant.

I tillegg til å illustrere egne bøker har hun også illustrert andres, blant annet bøkene av Andrea Bræin Hovig om Ville Wilma.

Google+