Hopp til hovedinnhold

Tips til påskeaktiviteter

Vi gir deg tips til bøker du kan lese, filmer du kan se og påskepynt som kan lages på 1-2-3.

Skal du være i byen i påsken, eller reiser du på hytta? Vi gir deg tips til bøker du kan lese, filmer du kan se og påskepynt som kan lages på 1-2-3.

Når påsken nærmer seg kan det være hyggelig å lage litt ny påskepynt som kan bidra til å skape den rette påskestemningen i hus eller hytte. Vår kollega Marianne har kost seg med å lage "Tittei-påskekyllinger", "Påskehøner", "Påskekylling-blomsterpotter" og "Påskekyllinger av dusker".

Marianne viser deg hvordan du kan lage enkel påskepynt på 1-2-3.

Påskekyllingpute

Sy en enkel påskekpute av restestoff.

Krim til påsken

Krim hører påsken til, og på biblioteket finner du mange gode krimbøker. Liker du pyskologisk krim så har vi flere gode tips som: Etter Ruth av Nicola Rayner, Den tause pasienten av Alex Michaelides og Terapeuten av Helene Flood. Vi anbefaler også gode norske krimbøker som du kanskje ikke har lest allerede. Noen av disse er: Gå med meg av Sonja Holtermann, Assistenten av Kjell Ola Dahl, Fallesjuke av Randi Fuglehaug, Skinnet bedrar av Agnes Lovise Matre og Gråsonen av Jan-Erik Fjell. Kanskje du er mer glad i krimbøker med hemmelige agenter, spioner, politisk makt og korrupsjon? Vi har plukket ut noen bøker i denne sjangeren som En fri agent av John le Carré, Sløve hester av Mick Herron (inngår i serien Slough House), Nordstjernen av D.B. John, Den andre kvinnen av Daniel Silva og Muldvarpen av John Le Carré. Og for deg som liker bøkene om Harry Hole anbefaler vi bl.a.: Utmarker av Arne Dahl, Elle melle av M.J. Arlidge, Ildlandet av Pascal Engman og Merket for livet av Emelie Schepp. 

Psykologisk krim

Flere anbefalinger og lesetips finner du her.

Biblioteket har åpent som vanlig til og med tirsdag 30. mars. Onsdag 31. mars (onsdag før skjærtorsdag) har Sølvberget åpent kl. 8-12, selvbetjent kl. 8-12 i 2. - 4. etasje, Madla bibliotek selvbetjent kl. 08-20. Bibliotekene på Rennesøy og Finnøy er stengt. Resten av påskeuka har alle biblioteken stengt. Sjekk våre åpningstider. 

Trenger du lesestoff og biblioteket har stengt? Ikke fortvil, du kan logge deg på Allbok hvor du kan låne e-bøker og lydbøker på norsk eller Libby hvor du kan låne e-bøker på engelsk, og et stort utvalg lydbøker som du kan lese eller høre rett på nettbrettet eller mobilen. Hvis du foretrekker å se film i påsken, så kan du enkelt gjøre dette uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Så lenge du har et nasjonalt lånekort kan du låne film på Filmoteket

Sjekk våre digitale tjenester.

Du trenger ikke bare se og lese krim i påsken. Våre ansatte gir deg aktuelle tips til filmer du kan se gjennom tjenesten Filmoteket og filmer du kan låne på biblioteket.

Tones barn liten

Brettspill og strikking

Ansatte på Sølvberget anbefaler brettspill til påsken.

Trenger du inspirasjon til strikkeprosjekt? Når Norge stengte ned i mars i fjor var det mange som tok frem strikkepinnene. Det gjorde også flere ansatte på Sølvberget. Noen fant inspirasjon i strikkebøker og andre på nettet. Flere strikker mye mens andre hadde ikke strikket siden 80-tallet.

Se resultatet av de fine strikkeplaggene og lån strikkebøker på Sølvberget.

Eggjakt på Finnøy

På Finnøy kan du gå på tur og samtidig jakte på gullegget. Jakta begynner på innbyggertorget og fortsetter rundt omkring i Judaberg sentrum. Hvordan blir du med? 

  • Trinn en, last ned ”Trimpoengappen”
  • Trinn to, velg konkurransen ”Finnøy topptur 2021”

Her finner du ”jakta på gullegget” det blir kåra vinnere blant de som finner alle de 7 postene og sjekker inn! I slutten av jakta er det oppgaver til barn og unge, som kan være fine akiviteter å gjøre hjemme eller på hytta. 

Eggjakt på Finnøy påske 21

Send inn eller lever svar på oppgavene til innbyggertorget eller Finnøy bibliotek innen 12. april. Eventuelt mail: finnoy.bibliotek@solvberget.no 

Arrangementer på nett

Tune inn på Sølvbergets YouTube-kanal og få med deg skjulte perler fra bokåret 2020, bokprat med Lars Mytting, Lesetund med Eli-Gull og Sølve og mye mer. 

Alf Kjetil Walgermo er aktuell med praktverket Bibelens kvinner, historiane som forma verda. Møt ham i samtale med forfatter og professor Janne Stigen Drangsholt den 1. april kl. 19.00.

Lesetund med Eli-Gull og Sølve

Snøugla Sølve bor inne i biblioteket, og han elsker å bli lest høyt for. Denne gangen leser Eli-Gull og snøugla bøker om trehytter, og Sølve avslører hvor han har reiret sitt.

 

 

 

 

 

Google+