Hopp til hovedinnhold

Tips til påskeaktiviteter

Vi gir deg tips til bøker du kan lese, filmer du kan se og påskepynt som kan lages på 1-2-3.

Skal du være i byen i påsken, eller reiser du på hytta? Vi gir deg tips til bøker du kan lese, filmer du kan se og påskepynt som kan lages på 1-2-3.

Når påsken nærmer seg kan det være hyggelig å lage litt ny påskepynt som kan bidra til å skape den rette påskestemningen i hus eller hytte. Vår kollega Marianne har kost seg med å lage "Tittei-påskekyllinger", "Påskehøner", "Påskekylling-blomsterpotter" og "Påskekyllinger av dusker".

Marianne viser deg hvordan du kan lage enkel påskepynt på 1-2-3.

Påskekyllingpute

Sy en enkel påskepute av restestoff.

Krim til påsken

Krim hører påsken til, og på biblioteket finner du mange gode krimbøker. Liker du pyskologisk krim så har vi flere gode tips som: Etter Ruth av Nicola Rayner, Den tause pasienten av Alex Michaelides og Terapeuten av Helene Flood. Vi anbefaler også gode norske krimbøker som du kanskje ikke har lest allerede. Noen av disse er: Gå med meg av Sonja Holtermann, Assistenten av Kjell Ola Dahl, Fallesjuke av Randi Fuglehaug, Skinnet bedrar av Agnes Lovise Matre og Gråsonen av Jan-Erik Fjell. Kanskje du er mer glad i krimbøker med hemmelige agenter, spioner, politisk makt og korrupsjon? Vi har plukket ut noen bøker i denne sjangeren som En fri agent av John le Carré, Sløve hester av Mick Herron (inngår i serien Slough House), Nordstjernen av D.B. John, Den andre kvinnen av Daniel Silva og Muldvarpen av John Le Carré. Og for deg som liker bøkene om Harry Hole anbefaler vi bl.a.: Utmarker av Arne Dahl, Elle melle av M.J. Arlidge, Ildlandet av Pascal Engman og Merket for livet av Emelie Schepp. 

Psykologisk krim

Flere anbefalinger og lesetips finner du her.

Biblioteket har åpent som vanlig til og med tirsdag 30. mars. Onsdag 31.april (onsdag før skjærtorsdag) har Sølvberget åpent kl. 8-12, selvbetjent kl. 8-12 i 2. - 4. etasje, Madla bibliotek  betjent 10-18, selvbetjent 06.00-10 og 18-22, Finnøy selvbetjent 06-22, Rennesøy, stengt. Resten av påskeuka har Sølvberget og Rennesøy stengt. Madla og Finnøy har selvbetjent bibliotek. Sjekk våre åpningstider. 

Trenger du lesestoff og biblioteket har stengt? Ikke fortvil, du kan logge deg på Allbok hvor du kan låne e-bøker og lydbøker på norsk eller Libby hvor du kan låne e-bøker på engelsk, og et stort utvalg lydbøker som du kan lese eller høre rett på nettbrettet eller mobilen. Hvis du foretrekker å se film i påsken, så kan du enkelt gjøre dette uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Så lenge du har et nasjonalt lånekort kan du låne film på Filmoteket

Sjekk våre digitale tjenester.

Våre ansatte gir deg aktuelle tips til filmer du kan se gjennom tjenesten Filmoteket og filmer du kan låne på biblioteket.

Tones barn liten

Brettspill og strikking

Ansatte på Sølvberget anbefaler brettspill til påsken.

Trenger du inspirasjon til strikkeprosjekt? Når Norge stengte ned i mars i 2020 var det mange som tok frem strikkepinnene. Det gjorde også flere ansatte på Sølvberget. Noen fant inspirasjon i strikkebøker og andre på nettet. Flere strikker mye mens andre hadde ikke strikket siden 80-tallet.

Se resultatet av de fine strikkeplaggene og lån strikkebøker på Sølvberget.

Påskekos og krim for hele familien på Finnøy

Gå på tur og bli med på påskekrimmen  "Jakta på hanekammen” som starter på ferjekaien på Judaberg og fortsetter rundt i sentrum og er bla. innom innbyggertorget og biblioteket.

Hvordan bli med:

  • Trinn en, last ned” Trimpoengappen”
  • Trinn to, velg konkurransen” Finnøy topptur 2022”

Her inne finner du” Jakta på hanekammen” det blir utropt en vinner av de som har funnet alle de 7 postene og sjekket inn i rekkefølge! I slutten av jakta er det oppgaver for barn og unge, som kan være fine aktiviteter å ta fatt på hjemme.  

Finnøy skilting 1

Send inn eller lever svar på oppgavene til innbyggertorget eller biblioteket innen 25. april, eventuelt e-post: finnoy.bibliotek@solvberget.no 

God tur!  Aktiviteten er laga av Judaberg Frivilligsentral, Bibliotek og innbyggartorget.

Søndagsbarn 10. april om Påskeharen

Hvor kommer egentlig påskeharen fra? Maritha Nielsen forteller det som sies å være den første nedskrevne fortellingen om påskeharen. Anbefalt fra 3 år. 

Husk å bestille gratis plassbilletter.

Påskeharen

 

 

 

 

 

 

 

 

Google+