Hopp til hovedinnhold

Du leser feil bok

Har du også en bunke bøker liggende hjemme som du burde ha lest? Og en lang liste boktips du burde ha sjekket ut? Drit i dem. Les en tegneserie i stedet. Gjerne en med feil i.

I disse tider

Tegneserien Et splittet folk av Fedor Sapegins tar for seg Ukraina og prøver å vise begge parters syn på konflikten. 

Neil Gaiman: Drømmemann

Et blikk på forfatteren bak The Sandman, Coraline og American Gods

Tintin fyller 90 år!

Herge (Georges Remi) debuterte i 1929 med en avisføljetong om Tintin. Året etter kom Tintin i Sovjet, som ble verdens første tegneseriealbum. Historiene om Tintin ble en av de mest populære tegneseriene i det 20. århundre.

Nå er det snart mindre enn ett år til neste gang

Når denne lissom-psykosen som kalles julefeiring er overstått og blodsukkeret sunket til tolererbare høyder er en forhåpentligvis kommet til slutten av romjulen.

Skipper'n fyller 90 år

Thimble Theatre var en stripe/avisserie, skapt av Elzie Crisler Segar, som så dagens lys i 1919. Serien var en moderat suksess frem til 1929 da en enøyd sjømann ble introdusert som en ny karakter. Denne var Popeye/Skipper'n, og seriens popularitet eksploderte.

Tarzan fyller 90 år!

Edgar Rice Burroughs skjøt gullfuglen da han i 1912 ga ut sin første bok om Tarzan, Tarzan of the Apes: om menneskebarnet som vokste opp blant aper og som allikevel lærte seg å lese og skrive. Siden er det kommet en rekke bøker om denne egenartede naturkraften som også fikk navnet Lord Greystoke.

Romaner i ruter

Grafiske romaner blir stadig mer populært blant unge lesere. Sjekk våre favoritter! 

Jakten på sannheten

Ved å fremstille de tragikomiske livene til noen av historiens fremste logikere, har tegneserieromanen Logicomix klart det umulige: å gjøre vitenskapsteorien både gripende og spennende.

Frank Miller

Denne skinnende knappen på verdensvesten som vi kaller tegneserier. Denne geniale skaperen av tegneserier som har bergtatt millioner. Er tiden nå inne for at også han burde møte knappestøperen? 

Matt Baker: en amerikansk pioner

TEGNESERIE: Matt Baker lagde en av de første grafiske romanene. I tillegg kunne han tegne så tiltrekkende kvinner at noen anså ham som en trussel. 

10 superheltserier du kanskje ikke visste du ønsket deg til jul

Hvilke tegneserier skal du legge under juletreet og gi til folk som fortjener det i år? Her er ti ypperlige forslag. 

Mens vi venter på Amuletten

Trenger du noe å lese mens du venter på de to siste bøkene i tegneserien Amuletten? Her finner du tips til nyere tegneserier som kan gi noe av den samme magiske leseopplevelsen. 

Skumle tegneserier

Her er ti tegneserier som gir deg Halloween-stemning.  

En frivillig død av Steffen Kverneland

Jeg har lest En frivillig død av Steffen Kverneland og må si at han burde vært født i USA. 

Tegneserieskaperen Terry Moore

Terry Moore er et av disse menneskene jeg har virkelig sansen for. En 65 år gammel mann bosatt i Texas. Litt utypisk for denne delstaten er hans meget liberale syn på den tilværelsen som kan være både vanskelig og komplisert for de fleste av oss. Hans omfattende humanisme underbygges av hans kristne livssyn. En antitese av et menneske en venter skal komme fra den kanten av verden, når en ser med briller sotet av fordommer.

Google+