Hopp til hovedinnhold

Spillanbefaling: Dorfromantik

Spillanbefaling: Dorfromantik

Et fint dataspill-alternativ til puslespillentusiaster.

Jeg kom over Dorfromantik helt tilfeldig på Youtube i januar en gang, og etter å ha sett en spillanmelder spille en tidlig utgave av spillet, tenkte jeg at dette måtte jeg kjøpe da det kom ut i vanlig salg. Dorfromantik er laget av fire spilldesignstudenter i Berlin, og navnet passer utmerket på stemningen i spillet!

I går, 25. mars, kom spillet ut på early access på Steam. Jeg kjøpte det etter å ha kommet hjem, og ble sittende og spille i tre timer helt til jeg måtte legge meg. I spillet skal du sette sammen forskjellige sekskantede spillebrikker og få dem til å passe sammen og lagre vakre landskap. Hver spillebrikke har forskjellige typer landskap på dem – hus, åkre, skoger, elver og jernbaner – og du får poeng etter hvor godt brikkene passer til landskapene på de seks nabobrikkene. Du kan få flere brikker ved å lage store ansamlinger av brikker med samme landskap.

Dorfromantik, bilde fra spillet

Den enkle, men vakre grafiske stilen på brikkene og det resulterende landskapet gir Dorfromantik et inviterende uttrykk og får i hvert fall meg til å spille lenge for å se hvordan landskapet utvikler seg. Du kan spille for å få flest mulig poeng eller å lage et fint landskap uten å tenke på poengene. Spillet slutter uansett når du er tom for brikker.

Dorfromantik passer utmerket for de som liker å legge puslespill, for det er mange av de samme hjerneimpulsene som aktiveres her. Hvis du liker brettspill som Carcassone og Tsuro vil du finne flere gjenkjennende elementer derfra. Den grafiske stilen har mye til felles med det fascinerende, svenske by-byggespillet Townscaper.

Kanskje dette kan bli påske-dataspillet i år?

Google+