Hopp til hovedinnhold

Norske album "klassikere"

Norske album "klassikere"

Norske album som endelig finnes på CD

Christer Falck og John Richard Stenberg står bak konseptet Norske albumklassikere. De gir ut norske album som ikke har vært tilgjengelig på CD tidligere.

Det er musikk fra forskjellige årtier og sjangre. Et morsomt utvalg som har kommet i stand via crowfunding, publikum bestemmer hvilke plater som skal trykkes opp på ny i CD formatet. Kanskje man kan kalle det folkets «klassikere», det har blitt et morsomt utvalg som består av sære plater som er like sjeldne som hønsetenner og som på auksjoner selges for mange tusen kroner og andre plater som du kan finne for en tier på Fretex. Felles for de alle er at det er plater som mange har hatt et ønske om å høre igjen.

Platene er CD replika av de originale utgavene med nye «liner notes» av musikkjournalist og forfatter Arvid Skancke-Knutsen.

Mange undrer seg over hvorfor platene ikke gis ut igjen på vinyl som har fått et oppsving, grunnen til det er sikkert Christer Falck som er en middelaldrende mann og som fortsatt selv kjøper CD, et format som overaskende nok selges like mye som Vinyl i Norge i dag. Det finnes et marked og det er penger å tjene på dette. En annen positiv ting er at artistene får skikkelig betalt, plateselskapet splitter 50–50 med artist, en helt annen deal enn hva artistene får ut av strømmetjenestene.

IMG_9827

 

Biblå har kjøpt inn de platene som hittil har kommet i serien, men det kommer flere. Har du et ønske om noen bestemte titler som burde utgis på nytt? Er det noen Rogalyd perler som kun finnes på vinyl og burde trykkes opp på ny?

 

Hva med disse:

Roga1

 

 

Her kan dere låne og reservere de som til nå har kommet i serien: RESERVER

 

Ønsker du å bidra til at andre plater blir gitt ut gå til Bidra

https://www.bidra.no/norskealbumklassikere

 

Øsker du å eie din egen albumklassiker så kan de kjøpes her:

https://norskealbumklassikere.no/

 

Google+