Hopp til hovedinnhold

Vidar Schanche

Vidar Schanche

Schanche løfter frem 

Vidar Schanche har master i jazz fra Leeds College of Music, utdannelse i jazzimprovisasjon og komposisjon ved Stavanger Konservatorium. Han er en meget dyktig musiker som har mange jern i ilden, sist men ikke minst med sitt strålende  Twin Peaks prosjekt.

 

 

Og her kommer hans Rogalyd favoritter:

 

Cloroform
-Norges kuleste band? Husker godt første gang jeg så de live, Stavanger hadde sitt eget Mr Bungle og jeg var solgt. Jeg hadde ofte dette bandet i tankene da jeg jobbet med EGG3. De spiller på Mablis natt på Checkpoint på lørdag, få det med deg!

 

 

Morten Abel
-Jeg var fan lenge før jeg begynte å spille med han, både fra September When og da selvsagt Soloplatene. Fantastisk låtskriver, fantastisk frontmann og en jeg har lært mye av.

 

Noxagt
-Det er noe med lyden av dette bandet, sinnsykt rått og brutalt. Sjekk ut «Mek it burn», så skjønner du hva jeg mener.

 

 

Kaizers
-Man må ikke glemme at Kaizers gjorde suksess på noe som i utgangspunktet var ganske smalt og snålt, jeg ble ganske overrasket når de pluttselig var allemannseie. Dette bandet så jeg også første gang på Checkpoint (CC og Cementen må vel snart få en kulturpris??)

 

 

Frode Gjerstad
-En «skjult» skatt fra Stavanger, temmelig kjent i utlandet som man sier. Han spiller faktisk frijazz på en Dybdahl-plate (han er også egentlig på lista her når jeg tenker meg om).

 
Google+