Hopp til hovedinnhold

Tim O'Brien - Two journeys

Tim O'Brien - Two journeys (Howdy Skies Records) 2001

En god whisky, fyr i peisen og denne platen, så er en mørk vinterkveld reddet

Tim O'Brien er en sjelfull musiker og låtskriver som på denne personlige platen forlater bluegrass og amerikansk folk til fordel for å utforske sine Irske røtter.

"Two journeys" er hovedsakelig innspilt i Nashville, der han har hatt med seg topp musikere fra både Irland og USA.

Tim O'Brien trakterer selv mandolin, bouzouki, fele og gitar, som han har god erfaring med fra sitt tidligere bluegrass band Hot Rize. Han er også en sanger av dimensjoner.

"Two journeys" har et intimt og varmt lydbilde med en flott dynamikk og smakfulle arrangemanger der vokal og instrumenter kommer tydelig frem.

I åpningslåten "Turning around" hører vi bluegrass toner, men lengre ut i platen blir det irske preget mer og mer tydelig, der du automatisk tramper takten til en flott jig som i "Paddy Fahey's/Garret Barry's/The Cliffs of Moher".

"Demon lover" er en magisk låt der Karan Casey hjelper til med vokalen. Teksten til denne sangen er over 300 år gammel, men er like spooky den dag i dag.

"What does the deep sea say?" er en trist låt som handler om en grav på havets bunn, Tim spiller her bouzouki

Tittellåten "Two journeys (Deux Voyages)"komponert av Dirk Powell og Christine Balfa er en av platens høydepunkter. Her veksles det mellom cajunfransk og engelsk i denne vakre låten som er en hyllest til Dewey Balfa og cajun kulturen i sydvest Louisiana og dens røtter i Europa.

Platens siste låt er "Norwegian Wood (this bird has flown)"

Her er George Harrison's sitar byttet plass med fløyte og fele. Det er her ikke langt fra Liverpool til Dublin.

Dette er en plate for deg som både liker Shane Mcgowan og Bill Monroe.

Lytt her:

 

 

 
Google+