Hopp til hovedinnhold

The Toms - The Toms (Black Sheep , 1979)

"The Toms" er en klassiker blant oss powerpop nerder og alle dere som nektet å gi opp håpet om et nytt Beatles eller The Who.
Denne platen har helt siden den kom ut i 1979 vært på toppen av ønskelisten til de som jakter på amerikansk powerpop fra seint syttitall.

Få hørte den da den kom ut i 1979 og flere blir født hver dag uten å kjenne til dette essensielle bandet, men ryktet har alltid sirkulert og interessen for dette kultbandet har holdt seg sterkt selv om du må betale mye om du er så heldig og finner originalplaten.

Band og band fru Blom, på vokal: Tom Marolda, gitar: Tom Marolda, trommer: Tom Marolda, bass: Tom Marolda, piano: Tom Marolda, produsent: Tom Marolda, distribusjon: Tom Marolda…

Alle mann i angrep, dette var powerpopens dreamteam, eneste svake ledd var det siste som var Tom Marolda som businessmann.

Enmannsband ender som oftest med en katastrofe, men det finnes unntak og The Toms er er unntaket som bekrefter denne regelen. Tom spilte inn denne platen over tre dager hjemme i sitt kjellerstudio og resultatet slår lufta ut av meg!

"The Toms" åpner med låten "Let’s be friends" en umiddelbar låt som vil få den mest sedate til hoppe opp og ned på dansegulvet. Låt nummer to "You must have crossed my mind" en ballade som får deg til å sveve.
Sang nummer tre "It’s needless" kunne vert en Beatles klassiker.

Det gnistrer av de gode melodiene, Toms uttrykksfulle vokal og de inderlige og direkte tekstene. Liker du The Shoes, Raspberries og Badfinger vil du elske dette.
Er du poppfanatiker? Skaff deg denne juvelen! Eller ta turen til Musikkbiblioteket på Sølvberget.

Google+