Hopp til hovedinnhold

The Louvin Brothers "Satan Is Real" 1960 Capitol

The Louvin Brothers "Satan Is Real" 1960 Capitol

Satan lever: Dette er en sterk og vakker plate, som vil få den mest hardhudede til å tenke på dommedag.

Louvin Brothers - Satan id real

Countrymusikken har mange legendariske brødre: Stanley-, Delmore-, og Monroe-brødrene er bare noen av dem. Aller best synes jeg The Louvin Brothers er.
Gram Parsons, Johnny Cash, og Emmylou Harris har alle hyllet brødrene med innspillinger av deres sanger på sine egne plater.

Tenorene Charlie og Ira Louvins musikk holder den dag i dag, selv om det er mer enn førti år siden den ble spilt inn. "Satan Is Real" fra 1960 er en av The Louvin Brothers aller beste plater. Dette er faktisk en plate du kan nyte utelukkende på grunn av coveret. På coverbildet bak Louvin-brødrene lyser en glødende kullhaug, og der troner Satan sjøl i rød papp.

Dette er ekte country, ispedd en god håndfull gospel. Platen er full av desperate låter der synd og død er et gjennomgående tema. Høydepunktet synes jeg er "The Christian Life", som The Byrds også spilte inn på sitt album "Sweetheart Of The Rodeo".
Tittellåten "Satan Is Real" er ektefølt, hør bare på hva brødrene synger: "It's sweet to know that God is real ... but, sinner friend, Satan is real too, and hell is a real place." Det er redsel og fyllenerver som preger de flammende vokalene og det enkle banjo- og gitarkompet. Det er rått og vakkert! Ira var sterkt plaget av alkoholisme, og døde få år etter sammen med sin fjerde kone i en bilulykke.

Likevel er det er alltid et håp: "The River Of Jordan" og " Higher Power" er låter som signaliserer renselse og muligheten for å bli løftet opp.

Se om CD'en finnes på biblioteket

Google+