Hopp til hovedinnhold

The Loud Family: Plants And Birds And Rocks And Things

Plants And Birds And Rocks And Things" byr på 19 uforglemmelige
popperler.

For Scott Miller er det like selvfølgelig å lese James Joyce, som det er å lage sanger med geniale hooks i bøtter og spann. Dette er intellektuell, kompleks pop. På "Plants And Birds And Rocks And Things" finner du psykedeliske Beach Boys-harmonier sammen med underfundige samples av regn, vind og fuglekvitter, hakket og kuttet som i en Burroughs-roman.

The Loud Family er lekne og eksperimentelle, men har like fullt melodiene i fokus. Bladet Rolling Stone beskrev resultatet slik: "Som om Thomas Pynchon skulle skrive for Big Star" ? en treffende karakteristikk. Scott Miller, sjef og låtskriver i Loud Family, er ingen ny mann for dere som har hatt et øre til amerikansk gitarpop fra 1980-tallet. Han ledet Game Theory gjennom seks fine album (blant annet suverene "Lolita Nation" ).

Millers tekster er ofte personlige, humoristiske og kryptiske betraktninger over livet. Min favorittlåt på denne platen er "Take Me Down (Too Halloo)", som begynner med teksten: "It was a perfect day for a suntan/Take me down/Take me down". Sangen bygges på genialt vis videre opp, og fortsetter med en fantastisk koring som minner sterkt om T-Rex. En annen kanonlåt er "Idiot Son", som med sine tunge trommer og killerrefreng er nesten over før den har startet. Fantastisk! Jeg vil bare ha mer når Miller synger: "Maybe just that plants and birds and rocks and things could justify my day".

Google+