Hopp til hovedinnhold

Spilleliste til bilturen

Å legge ut på veien med full tank, eller batteri og god musikk er en herlig følelse.

Å sette seg i bilen å kjøre avgårde på nye eventyr gir meg en enorm frihetsfølelse. Men turen må ha et godt soundtrack. Her er en spilleliste med noen av mine favorittkjørelåter.

Da jeg var liten dro vi ofte på biltur i feriene. På autobahnen gjennom Tyskland på vei til Italia, England på tvers eller norgesferie på vei til slektninger på Øst- eller Vestlandet. Min storebror sto for musikken og lagde mixtaper til hver tur. Slik oppsto blant annet Italia-kassetten og England-kassetten. De ble soundtracket til turen, og den dag i dag når jeg hører sanger fra disse turene, strømmer minnene på.

For meg må sanger på en kjøreliste være stemningsfulle eller energiske. Spillelisten kan gjerne preges av landet en skal kjøre i. I fjor kjørte vi på vestkysten i USA, og da måtte jo listen selvfølgelig inneholde California Love og California Dreaming.

Listen jeg deler i denne saken er en blanding av ny og gammel musikk. Det har kommet mye bra musikk denne våren, blant annet nye låter fra Orbital, Tunng og Dungen. 

 

Trenger du reisehåndbøker, lydbøker, musikk eller annen litteratur til reisen, ta turen innom biblioteket.

God tur!!

Google+