Hopp til hovedinnhold

Sølvbergets Spotify-lister

Sølvbergets Spotify-lister

Spotify, du er vår verste fiende og beste venn! Vi hater og elsker deg! Og selv om utlånet av CD'er stuper er regnestykket enkelt: Sølvberget + Spotify = verdens beste spillelister.

 

Det beste fra 2017

Gjennom hele 2017 skal Ebbe, Lotte, Ingunn, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. Les omtalene her: Sølvbergets musikktips

Ny musikk 1

 

 

Røff guide til jamaicansk populærmusikk

Christian: I 2015 ble jeg mot alle odds så fascinert av Marley-sangen Selassie is the Chapel at jeg nærmest besatt begynte å utforske jamaicansk populærmusikk. Det resulterte i en artikkel og en lang spilleliste:

 

 

 

Start Me Up! 

Problemer med å komme i gang etter ferien? Her kommer sangene som sparker deg i gang med introer som utfordrer både the big bang og 1. Mosebok kap. 1. 

 

 

 

Den beste musikken fra 2016

Christian: 2016 var på mange måter et forferdelig år: krigen i Syria, terror i Europa, Brexit, Donald Trump og en stadig forverret klimakrise. Men heldigvis kan ingen ta fra oss musikken. 2016 var musikalsk sett fantastisk.

 

 

Wrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Aaaaaaahhhhhh! Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaoooo! Oooooooooooooooooooooooooooooowraaaa! Ih! Ah! Oh! Wrrrrrraaaaaaaaaaaa!

Skrik, brøl og hyl.

 

 

Sun Ra

Diskografien til Sun Ra består av over 100 album, en haug med singler, og til sammen mer enn 1000 sanger! Hvert år blir det i tillegg utgitt litt for mange mer eller mindre useriøse antologier. Så det å finne frem i denne jazzjungelen er med andre ord et livslangt og til tider frustrerende prosjekt. Men her er en liste med noen av våre favoritter favoritter.

 

 

Franske delikatesser

Sensuell fransk musikk som får ørene til å smelte. 

Brigitte Bardot

 

 

Spillelister for varme dager

Svetter du? Her er 10 spillelister som matcher sommeren.

 

 

Musikkbibliotekets julekalender

Et av årets høydepunkt som pakkes inn og ut hvert år. Om du vil vente til 1. desember forstår vi deg godt, men her og nå kan du faktisk åpne alle lukene på én og samme dag! 

 

 

The moon and beyond

Øyvind: Andy Weirs «Marsboeren» er den beste science fiction-romanen jeg har lest på årevis. Den inspirerte meg til å finne fram de aller beste sangene om månen, planetene og verdensrommet og sånt.

 

 

De beste sangene fra 2015

Christian: Når det kommer til musikk er jeg altetende. Det eneste jeg ennå ikke spiser er opera og metal. Så her vil du finne alt mulig rart som israelsk rockabilly, indiefolk fra Peru, konseptmusikk om søvn, retrofuturisme (med Leonard Nimoy!), 80-tallspop fra Japan, uvanlig mye elektronika (til å være meg), og til og med en julesang. Mest nytt, men noen gjenutgivelser: 28 nyfødte ; 7 gjenfødte. 

 

 

De beste sangene fra 2014

Sirenesang. Marokkansk vampyrmusikk. Gotisk americana. Én dødsskummel sang. Bekmørk, forskrudd elektronika. Einstein på stranda. Radiofonisk workshop. +++

 

 

 

This one goes out to Aslan

Med hits som Get It OnChildren of the RevolutionMetal Guru og 20th Century Boy, ble T. Rex et av Storbritannias mest populære band på 70-tallet. Men før T. Rex ble T. Rex var de Tyrannosaurus Rex. Ett fett, vil du kanskje si. Men om man ser bort fra Marc Bolans svært karakteristiske stemme låter de to Rex'ene som ganske forskjellige band. 

 

 

Daniel Johnston

En av de viktigste og mest særegne musikerne innen outsider- og lo-fi-musikk.  

Daniel Johnston

 

 

Lee Scratch Perry 

Gal, genial, og i flere tiår en av de viktigste aktørene innen jamaicansk populærmusikk. 

Lee Scratch Perry

Google+