Hopp til hovedinnhold

Sgt. Pepper er best

Sgt. Pepper er best

Den beste Beatles-platen er Sgt. Pepper's lonely hearts club band.

Sølvbergets Beatles-lyttende lesere har talt (og stemt). Albumet fra 1967 vant vår avstemning, og to innsendere får hvert sitt eksemplar av Yan Friis' bok om bandet, Beatles og jeg.

Stig Herigstad får bok. Han stemte på Rubber soul (1965):

"På Rubber soul innfridde Beatles et forventningspress de ikke hadde hatt før. På bare under tre år hadde de rukket å gi ut seks studioalbum og Rubber soul som deres sjette var det første forsøket på være et band for evigheten. Det hadde demret for dem at de kom til å vare lenger enn 6 mnd og Rubber soul er for meg bindeleddet mellom første del av karrieren deres og siste del som endte opp med Abbey Road. Det er ingen utpregede gladpopplåter lenger på Rubber soul, hele skiva er vel egentlig ganske mollstemt. Men likevel er den over skylaget svært munter og gladpreget, som setter oss i godt humør. Sanger som "Michelle", "The Word", "Norwegian Wood" og "Girl" fins egentlig bare på denne plata. Den herlige mollstemte følelsen gjennom Rubber soul fins ikke på andre plater og kombinert med noen av deres beste låter er den for meg et førstevalg, må jeg velge noe slikt i den aldeles fantastiske Beatleskatalogen :-)

Jørgen Raste får bok. Han stemte på Help! (1965):

"Fikk denne platen i LP-form da jeg var 11 på et bruktsalg i London. Den har på mange måter forma min interesse for Beatles og er derfor min favoritt!"

Vant du ikke? Beatles og jeg kan du låne på Sølvberget.

Google+