Hopp til hovedinnhold

Sanger om mord og groteske ting

Sanger om mord og groteske ting

Låter om mord og andre ting. 

Det finnes mange som tar for seg makaber humor innen diverse rock, metal og hip hop sjangere. Har for så vidt tatt for meg noe tidligere, men her prøver jeg å variere litt.

Tom Lehrer

Denne artige og morbide mannen stiftet jeg nylig et bekjentskap med. Forut innen sin tid, sang Tom Lehrer skøyeraktig om forstyrrende kjærlighet, mord/mishandling av mennesker og dyr, samt kannibalisme. Han var en av dem som ga seg på topp, og kanskje er aktuell ennå.

last ned

Macabre

Hadde egentlig ikke tenkt å med death metal/grindcore band, men Macabre er noe for seg selv. På mørkt humoristisk og kaotisk beretter de om diverse seriemordere. Faktisk har de et akustisk album på samvittighet, som er gøy på alle mulige måter.

 

mac

Nick Cave –Murder Ballads

Nick Cave & The Bad Seeds niende album tar for seg selvlagde og eldre mordlåter.Hvem kjenner vel ikke til “Where the wild roses grow”? Ellers er det flere grimme godbiter her.

 

last ned (1)

Enkelte mordlåter som enten er underholdende eller kan få litt oppmerksomhet:

The Boomtown Rats- I don’t like Mondays

Denne smått symfoniske "klassikeren" ble inspirert av 16 år gamle Brenda Spencer  som skjøt , skadet  flere og drepte to ved Grover Cleveland Elementary. Grunnen Spencer ga var at hun  at hun ikke likte mandager. Hva den egentlig handler om er nedtonet, og den oppmuntrende melodien er jo noget forstyrrende.

The Beatles-Maxwell's Silver Hammer

Jo da, denne sangen er dustete og ikke meget populær blant bandet selv. Men, liker den litt lell. Får en aldri så liten whodunnit-følelse av den.

Iron Maiden – Murders in Rue Morgue

Det gjelder å ha en energifylt melodi når det gjelder mordbaserte sanger. De kommende heavy metal pioneerne i Iron Maiden lot seg her inspirere av mystikk-pioneeren Edgar Allan Poe.

 Judas Priest- The Ripper

Jo da, flere heavy metal legender liker å ta turen innom makabre historiske saker. Sangen foregår gjennom øynene til Jack The Ripper. Ekstra stemningsfullt blir det om man har sansen for Rob Halfords opera-aktige vokal (eller hva man skal kalle det).

Eminem –Stan

Hva skal man si om denne “crazy fan gone wrong” sangen. Var en hit under mine grønne år, og selv om jeg aldri har hørt noe særlig på Eminem, satte den et preg.

Tom Jones-Delilah

Smørsang om drap i affekt. Ikke annet å at Tom Jones nok aldri går av moten.

Oingo Boingo-Only a Lad

Bandet ledet av komponist Danny Elfman, som hadde noen kontroversielle sanger her og der. Låtene på debutalbum skal ha vært et særegent svar på enkelte avisoverskrifter. Only a Lad handlaer da om entrøbblete ungdom og samfunnets reaksjoner på hva han gjør.

Talking Heads-Psycho Killer

Ja, denne sier jo seg selv egentlig. Ble sagt at den handlet om David Berkowitz, noe som er feil. Men foregår inne i hodet på en morder, likeså.

Jo da, dette var noen av mange mordballader. Tar gjerne for meg flere ved et senere tidspunkt.

 

Google+