Hopp til hovedinnhold

Säkert!

Säkert!

Svensk indiepop.

Säkert!

En veldig sjarmerende plate fra den svenske musikkjournalisten Annika Norlin. Kanskje kjenner du henne fra bandet Hello Saferide; ikke det? Da er det på tide å starte bekjentskapen med sideprosjekt på svensk som heter Säkert!

Etter min mening en av de fineste svenske utgivelsene i 2007. Annika kan dette med popmusikk, her får du håndklapp, herlige refrenger og fortellende naive tekster med en alvorlig undertone. Kompet er distinkt, enkelt og illustrerer tekstene med en indipoppunkfolk stil som funker.

Radiovennlige hitlåter i mitt hode som ikke vil ut når de først har kommet inn. Jeg nynnet daglig på låter som ”Det kommer bara att leda till nåt ont”, ”Vi kommer att dö samtidig”, ”Och jag grät mig till sömns efter alla dar” i perioden jeg spilte platen mest. Liker du Håkan Hellström tror jeg også at Säkert! kan være noe for deg.

 

Jeg anbefaler Säkert! på det varmeste, dette fra en som normalt ikke kan fordra indipop, men med slike tekster og en like sjarmerende Östersunds dialekt smelter jeg helt.

 

 
Google+