Hopp til hovedinnhold

Rubinoos - Rubinoos / Beserkley 1977

Dette er en sommerplate for deg som liker popmusikk med gode melodier og rock'n roll i bunnen. Rubinoos har en ungdommelig sjarm som har tålt tidens tann på samme måte som Beach Boys og Beatles.

Debut platen til Rubinoos er rett igjennom genial, fra åpningskuttet "I think we're alone now" til siste låten "I never thought it would happen". Gruppen delte skjebnen med mange andre fantastiske poppband og fikk aldri sitt store gjennombrudd selv om de tilsynelatende hadde alt som skulle til. Liker du Big Star, Badfinger, Tod Rundgren, Raspberries, Dwight Twilley ...og kanskje ABBA og Oasis da er dette noe mindre kjente bandet noe for deg.

"I think we're alone now" skulle bli låten som skulle markere bandet på hitlistene på samme måte som Tommy James & The Shondells gjorde det i 1967. Rubinoos fikk låten med på Billboards singelliste i 3 måneder men så var det slutt, selv om alle platens kutt hadde fortjent å bli en hit. "Rock and Roll is dead" er platens tøffeste låt med råe gitarer og bred beinstilling, "Memories" er en ballade som fungerer som den perfekte avslutning på dansegulvet. "Peek-A-Boo" er 1977 versjonen av doo-wop gruppen The Cadillacs hit, her med skumle grynt, mye humor og flott koring.

På cd utgaven får du også med deg låten "I wanna be your boyfriend" fra 1979. "Hey you, I wanna be your boyfriend, don't you know I wanna be your number one…".

Keith Moon tyngde i trommingen og himmelsk koring. En essensiell sommerplate!

Google+