Hopp til hovedinnhold

Rogalyd

Hank Malvin & The Hillbillys

I år feirer vi 10 år og 5000 artister.

Rogalyd ble lansert i 2009 i samarbeid med Stavanger Aftenblad, og vi feirer i disse dager 10-årsjubileum. Vi har registrert over 4000 utgivelser, og 5000 artister/band har fått sine egne biografiske innførsler.

Målet er at vi skal kunne tilby våre brukere all musikk som utgis og har blitt utgitt i Rogaland. Vi støvsuger fylket for alt vi kan finne av 78-plater, kassetter, vinyl og CD-er. Alle band og artister, store og små skal få en innførsel i www.rogalyd.no

Dødsbo ryddes, spillesteder og studioer legges ned. Lydbånd råtner, mens instrumenter, liv og karrierer forsvinner. Historien smuldrer opp mellom hendene våre

 

 

 

 

Mye av historien til Rogalands sang-, musikk- og sceneliv er lite kjent. Mange personer har vært med å forme vår felles historie, og mange er forsvunnet inn i glemselens slør.

Med Rogalyd ønsker vi å utvikle en kunnskapsbank for musikkmiljøet i Rogaland, og gi vårt publikum tilgang til historien om artistene og musikken.

Kontakt med det lokale musikkmiljøet er viktig. Vi ønsker at både etablerte og helt ferske band og artister skal vite at musikken deres blir videreformidlet på Sølvberget og Rogalyd.

Årets utgivelser samler vi i Spotify listen Rogalyd 2019 

 

Kulturjournalist Elisabeth Hovland skrev de 50 første artiklene i Rogalyd. Deretter har den daglige driften i stor grad vært knyttet til Musikkbiblioteket på Sølvberget. Nå er det Joar Kvanvik som er ansvarlig for å oppdatere Rogalyd.

Her kan dere høre Joar Kvanvik fortelle om Rogalyd for noen år siden da vi rundet 4000 innførsler 

 

 

Lokale ildsjeler

9159_481557565227781_1268047294_n

Den som sådde frøet for at vi skulle satse så mye på lokalmusikken var Tor Ragnar Roaldsen - lokal musikkarkeolog fra Buøy. I tillegg mottar vi store mengder medier og informasjon fra lokale ildsjeler, som f.eks. Torolf Nordbø «Han Innante».

Torolf har støvsugd Fretex, loppemarkeder og gjennom sine kristne kontakter gitt oss det som vel må være en av Norges største samlinger av bedehusmusikk.

Har du noe å bidra med til Rogalyd send en e-post til olav.nilsen@solvberget.no

 

 

Vi samarbeider med Arkivenes hus på Ullandhaug som også har en aktiv rolle i innsamling knyttet til vår musikkhistorie. Det samme gjelder for Rockheim, Popsenteret, Nasjonalbiblioteket og Norsk Lydinstitutt

Hva finner du i Rogalyd? Har du hørt om Anna Malena, Catrix, Bjellebø og Røde Knær? Om ikke ta et søk.

Eksempel på andre artikler i Rogalyd:

Jens Andreas Larsen (1856-1925) Som var den første fra Stavanger som ga ut plate. Trekkspillmusikk var datidens popmusikk.

Åse Marie ”Rocke-Lill” Amundsen (1936-2011) Norges første rock’n roll-jente.

Barry Lee Byberg (1934-2019) Gjorde karriere i Sverige, Danmark og USA, døde for noen få uker siden.

Thorbjørn Grønning (1959-1991) - Forfatter Arild Rein skriver om en utstøtt pioner som lagde musikk som Stavanger ikke var moden for.

Ted & The Drummer: Fersk popmusikk fra Stavanger. Registrert som band nummer 5000 i Rogalyd

 

 

Froddien

 

5000

Google+