Hopp til hovedinnhold

Podcast: Tre om Bon Jovi

Olav Nilsen, Magnus Cappelen og Åsmund Ådnøy diskuterer Bon Jovi

På 80-tallet var de først i alt: De hadde det største håret, de hviteste smilene, de mest allsangvennlige sangene og mestselgende platene. I juni 2019 spiller Bon Jovi i Stavanger.

Olav Nilsen, Magnus Cappelen og Åsmund Ådnøy diskuterer Bon Jovi

Magnus Cappelen hadde tatt med seg en sjelden skatt fra platesamlingen sin til innspillingen av podcast om Bon Jovi: En dobbel single av "The hardest part is the night", altså to singler som et et slags bittelite dobbeltalbum.

I likhet med undertegnede var han barn og superfan da Bon Jovi nådde sin kommersielle topp midt på 80-tallet. En samtale om Bon Jovi vil nødvendigvis bli like mye en feiring av barndommens musikkgleder som en nøktern diskusjon om kvalitet.

Vi prøver likevel. Hvordan står Bon Jovis musikk seg i dag? Hva er høydepunktene i deres lange karriere? Hvilke av hår-rockens plater kan man høre på i 2018 og digge selv uten nostalgihatten på?

Vi setter Bon Jovi i et musikkhistorisk perspektiv, med hjelp av Olav Nilsen som mildt korreks og ansvarlig voksen. Hør podcasten her:

 

 

 

Bon Jovi

Amerikansk gruppe fra New Jersey som har solgt mer enn 130 millioner album, platedebuterte i 1983. Bandets kommersielle toppunkt var "Slippery when wet" fra 1986,  men Bon Jovi har fortsatt å selge plater og konsertbilletter i stor skala også de siste 30 årene. Spiller på SR-Bank Arena i Stavanger 8. juni 2019.

Google+