Hopp til hovedinnhold

Oliver's vanskelige valg

Oliver Kersbergen er leder i Stavanger/Hafrsfjord-bandet Sleepyard. Hvilke plater velger en mann seg som startet opp som jazzgitarist og som nå lager psykedelisk musikk?

Oliver Kersbergen startet opp som jazzgitarist og gikk via punkrock til psykedelisk musikk. I 1994 startet han opp Sleepyard som et prosjekt for å utforske nye muligheter innen produksjon i popmusikken. Første utgivelse kom ut i 1999. Sleepyard har snart en ny plate klar hvor klassisk musikk og psykedelia møtes.

Oliver hadde store problemer med å velge seg fem favorittplater. Her er hans topp-syv:

Beach Boys - Friends

Friends: The Beach boys 1968

Kjempeflott meditativ pop musikk fra Beach boys. Pet sounds er nok gruppas høydepunkt, men her måtte alle i gruppa bidra med ideer etter at Brian Wilson trakk seg tilbake fra leder rollen. Det resulterer her i varm, nydelig og godsinnet plate. Dennis Wilson blomstrer som vokalsist og låtskriver her.

 

Spectrum: Highs, lows and heavenly blows

Spectrum: Highs, lows and heavenly blows 1994

Ambient pop musikk fra Sonic Boom som tidligere ledet legendariske Spacemen 3. Her har Sonic konsentrert seg om en lettere feeling på materiellet og koker opp en flott plate med nydelige låter.

 

 

Penguin Café Orchestra

The Penguin Cafe Orchestra: Music from The Penguin Cafe Orchestra 1978

Denne plata lyder som porselen.

 

 

 

Kraftwerk - Ralf und Florian

Kraftwerk: Ralf und Florian 1973

Dette er tredje plata til Kraftwerk som på den tiden var en duo bestående av Ralf Hutter og Florian Schneider. Ingen roboter i syne enda, selv om Tanzmusic peker fremover mot fremtidens kraftwerk. Ralf und Florian har en flott uhøytidelig, men pastoral vibb som jeg savner i dagens Kraftwerk.

 

Miles Davis - On the corner

Miles Davis: On the corner 1972

Umulig å skrue av. Stockhausen og Stravisnky i en umotståelig funky miks.

 

 

 

Ronnie Lane - Slim chance

Ronnie Lane: Slim Chance 1975

Feelgood plate nr 1? Ronnie Lane kjent fra Small faces og The Faces går solo. Han lever også som en bonde og turnerer med et sirkus kalt "The passing show", med løvetemmer og det hele. Dette ender med underskudd og gjeld, men denne plata har en flott stemning hvor alle musikere bidrar entusiastisk. Mye er spillt inn ute på den engelske landsbygda.

 

Scientists

Scientist: Scientist wins the world cup

Fotball dub! Her mikser Scientist til de utroligste produksjoner i King Tubby..s studio. Dub musikk er et sted jeg har funnet mye innnspirasjon til mine egne produksjoner.

Google+