Hopp til hovedinnhold

Ny musikk (#9)

Hiss Spun av Chelsea Wolfe

Gjennom hele 2017 skal Ebbe, Lotte, Ingunn, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. 

CHRISTIAN: Jeg tenkte egentlig å anbefale Black Origami av Jlin. Men så snublet jeg plutselig over et herlig høstalbum: My Bubba & Elsa sjunger visor. Dette er svensk visesang på sitt beste. Melankolsk, lunt og vakkert. Og selv om jeg aldri har vært der tar disse sangene meg med til en kald, knirkete, innrøykt og koselig liten loftsleilighet i Stockholm på 60-tallet. Perfekt retro-folk!

OLAV: For meg var The Replacements kanskje det beste som kom ut av 80-tallet. Denne skakkjørte gjengen fra Minneapolis lagde rock’n’roll som balanserte mellom det geniale og et kaos på grensen til galskap. Bob Stinson, den fulleste av dem alle, var fortsatt med. Jeg er ikke alltid like begeistret for live-album men denne er Kanon Bra og en plate som fanger The Replacements når de er som best. Liker du rock’n’roll er dette årets beste re-utgivelse. For deg som liker Richard Clayderman, Helmut Lotti eller Sting, styr unna.

INGUNN: Jeg elsker de slepende tunge rytmene og desperasjonen i vokalen til Chelsea Wolfe på det nye albumet Hiss Spun. Jeg må si at jeg liker dette mørke dramatiske universet. Jeg er ikke så flink med sjangerbetegnelser (jeg er mer opptatt av stemningen i musikken), men jeg tror vi er i en tungrock-verden. Dette er kanskje det nærmeste jeg har kommet metal-sjangeren! Noen av sangene på det nye albumet til Chelsea Wolfe har nemlig noe brumlende brølende dyrisk vokal i tillegg til hennes desperate, triste, inderlige stemme. Hør for eksempel sangen Vex.

EBBE: Og nå en barnelåt her i musikktips! Oslobandet Tusmørke har imponert med flere bra plater og ekstatiske konserter. De spiller progrock som overraskende nok er fengende, dansbar og heftig! De synger på norsk, og lar seg inspirere av gamle tider og mytologi. Nå er de klar med en barneplate Bydyra, og sangen Trefar er singel fra denne. Legendariske Thore Hansen bidrar med coverkunst. 

LOTTE: Jeg anbefaler to nye singler av Destroyer. Som tidligere utgivelser er uttrykket preget av 80-tallet, og musikken minner om Lloyd Cole. Nydelig melodiøs popmusikk! Jeg gleder meg til albumet kommer.

 

 

Årets anbefalinger fra januar av:

Google+