Hopp til hovedinnhold

Ny musikk (#8)

Fra coveret til Donde Estás María av Meridian Brothers

Gjennom hele 2017 skal Ebbe, Lotte, Ingunn, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. 

 

EBBE: Siden sist har jeg oppdaget Amber Arcades som er den hollandske damen Annelotte de Graaf. Hun studerte i USA og hennes utgivelser er spilt inn i med likesinnede i NYC. Hun lager fin-fin indiepop, og rett før sommeren slapp hun EPen Cannonball hvor denne låten er hentet fra. Hennes musikk er blitt sammenllignet med Stereolab og annen atmosfærisk pop, men på denne låten hører jeg vel så mye 60-tallslyd eller kanskje mer slik den britiske skranglepoppen fra 80-tallet spilte 60-tallspop. På nytt.

 

 

INGUNN: Dette albumet falt rett i øret for meg. Det er atmosfærisk og svevende. Sangene bygger seg opp i styrke og intensitet. Innimellom får jeg litt assosiasjoner til Explotions in the Sky. Den kvinnelige vokalisten har en sår og vakker stemme som kan minne litt om XX. Men noen av sangene er uten vokal. Musikken føles varm og inderlig, og litt trist. Perfekt stemningsmusikk hvis man er i det melankolske hjørnet. Albumet fungerer så bra som en helhet at det var vanskelig å velge favorittlåt. Det endte med Burn it down. Men hør også sangene I Can’t Live Here Anymore og A Hole in the Earth.

 

 

OLAV: Adam Granduciel produserer og spiller de fleste av instrumentene på War on Drugs' plate A Deeper Understanding. Han er War on Drugs, som igjen er et av de aller beste bandene nå. Du får en litt ut av kroppen-opplevelse når du hører A Deeper Understanding. Du hører svevende kraut-synthesizere blandet med en dose Springsteen i moll. Det gjør vondt men det er også vakkert. Denne platen må du bare høre. Jeg kan garantere at den vil være på topp når musikkjournalistene skal kåre de beste platene fra 2017.    

 

 

CHRISTIAN: En av sangene jeg har spilt mest de siste månedene er Meridian Brothers' Guaracha U.F.O (fra 2012). Den kunne vært en slags laidback loungemusikk for et colombiansk eller meksikansk narkokartell. Sangene fra det kommende albumet er like bra, men kanskje enda rarere. Donde Estás María låter som et spirituelt og psykedelisk karneval. Inspirert av latin-amerikansk folkemusikk, psykedelia, Frank Zappa og The Residents er colombianske Meridian Brothers noe for seg selv. Og godt er det. 

 

 

LOTTE: Månedens anbefaling fra meg er UNKLE's siste album The Road, Pt.1. Min favorittlåt på albumet er Looking for the Rain med selveste Mark Lanagan på vokal. 

Google+