Hopp til hovedinnhold

Ny musikk (#7)

Fra coveret til Moment av King Henry featuring Rhye

Gjennom hele 2017 skal Ebbe, Lotte, Ingunn, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. 

 

LOTTE: I sommer var vi på roadtrip på vestkysten i USA. Soundtracket til denne turen besto mye av NWAs Straight Outta Compton og Planetariums debutalbum. En klassiker og et nytt album. Jeg kan anbefale begge men nå handler det om ny musikk. Singer-songwriter Sufjan Stevens, Bryce Dessner (gitaristen fra The National), trommeslager James McAlister og samtidsmusiker Nico Muhly er prosjektet Planetarium som egentlig startet som et bestillingsverk i 2011. Albumet Planetarium ble sluppet 9 juni. De 17 sangene tar for seg planetene og solsystemet, og varierer fra rolige Neptun til mer eksplosive Saturn, som er min favoritt. Vi var så heldige at vi tilfeldigvis fikk avslutte turen vår med Planetarium-konsert på Hollywood Forever Cemetary i Los Angeles. Planeterium er kanskje ikke typisk westcoast-musikk, men vil alltid minne meg om sommeren 2017.

 

 

OLAV: Sommeren er ikke slutt og dette ER den beste reggae-utgivelsen på veldig, veldig lenge. 25 år gamle Jamar McNaughton Jr. sønn av dancehall-artisen Chronicle har vært populær i hjemlandet Jamaica de siste 5 årene, men det er først nå man ser konturene av et internasjonalt gjennombrudd. Chronixx vokste opp med lyden av Gregory Isaacs og sin fars musikk. Men selv om Chronixx kan sin roots reggae er dette en plate en plate av 2017. En herlig blanding av conscious reggae, pop og lovers rock. Sett på denne platen og solen skinner på deg uansett vær. "Prepare your minds and hearts for this revolution." – Chronixx

 

 

CHRISTIAN: En intro - som kanskje best kan beskrives som drodling på gitaren - etterfølges av det som i mine ører er årets vakreste sang (hittil).  

 

 

INGUNN: Rhye har tidligere gitt ut et av mine absolutte favorittalbum noensinne Woman (2013). Det blir jeg bare aldri lei av å høre på. Rhye består av multiinstrumentalist og vokalist Robin Braun (Danmark) og Mike Milosh (Canada). Det er vanskelig å beskrive musikken, men Allmusic sier det slik: «Milosh's soft, yearning voice made for an ideal match with Braun's elegant, organic/synthetic hybrid sound -- a modern form of R&B-inspired sophisti-pop.» Bare hør sangen Open og la deg forføre av sensuell vokal og subtile blåsere og strengeinstrumenter. De har gitt ut en EP i 2017 med to sanger; Please og Summer days, begge er verdige oppfølgere til det fantastiske første albumet. De har også samarbeidet med produsenten King Henry på låta Moment, og resultatet er utrolig bra. Litt mer rytme og electronicafeeling enn de har hatt tidligere, men fremdeles veldig nedpå. Jeg bare håper de snart kommer med et nytt album! For jeg vil ha mer!

 

 

EBBE: Men skranglerocken var ikke død! Et band fra Trondheim kaller seg Rick Ashtray og har nettopp gitt ut en fin-fin singel. On of these nites er en herlig rockelåt med skranglete upretensiøs lyd. Hører litt Mac Demarco her, en del av den skitne garasjerocken, og en viss forkjærlighet for den glatte gitarrocken fra 70-tallet. Liker! 

Google+