Hopp til hovedinnhold

Ny musikk (#6)

Ny musikk (#6)

Gjennom hele 2017 skal Ebbe, Lotte, Ingunn, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. 

 

  • OLAV: Dette er faktisk en ny plate selv om det låter som om den er spilt inn i Memphis for 40-50 år siden. Don Bryant var gift med soul-sangeren Ann Peeples og starta karrieren som låtskriver for Hi Records. Selv om han skrev flere hitlåter for andre, tok det 75 år før han selv slo gjennom. Hans nye plate Don't Give Up on Love er en oppvisning i låtskriverkunst, og Bryants stemme har bare blitt bedre med årene. Dette er klassisk southern soul som ikke står tilbake for noe av det som tidligere har blitt gitt ut på legendariske plateselskaper som Goldwax, Stax, Volt og Hi Records. Det er Fat Possum som står bak utgivelsen noe som også borger for kvalitet. Liker du gospel, blues og soul er dette en plate du kommer til å spille mye.

 

 

  • LOTTE: Pond er et psykedelisk pop/rock-band fra Perth i Australia. Bandet består i dag av Nick Allbrook, Jay Watson, Joseph Orion og Jamie Terry. Tre av musikerne i bandet spiller også med Tame Impala, og Kevin Parker er produsent på deres siste album The Weather. Energien og lydbildet minner veldig om Tame Impala og gir meg 70- og 80-talls vibber. Liker du Tame Impala, liker du Pond. The Weather er et overdådig og arenarock-aktig album. Men til tross for glade synther og energisk maksimalisme, er det et dypt alvor i mange av sangene. Albumet er perfekt til jogging og kjøring, og på ørene i kontoret hvis en trenger litt energi i løpet av arbeidsdagen. Min favorittlåt på plata er «Sweep me off my feet»

 

 

 
  • EBBE: Boy Pablo er Pablo Muñoz, en 18 år gammel fyr fra Bergen.  På EPen «Roy Pablo»  serverer han sommerpop av ypperste sort!  Fløyelsmyk vokal, pene gitarer og fine synther.  Enkelte har trukket likhetstrekk til Mac deMarco.  Jeg har plukket den mest uptempo-låten, som må være perfekt å danse til på varme svaberg i sommer! Konserttips: Boy Pablo spiller blant annet på Slottsfjell i sommer men spiller faktisk først på årets utgave av Musikkfest Stavanger nå lørdag 3. juni, så her er det mulig å høre Boy Pablo live!  

 

 

  • CHRISTIAN: Helt ny men samtidig tradisjonell tyrkisk folkemusikk (med en halv teskje psykedelisk krydder). Jeg kan ikke tyrkisk men det er lett å høre at dette er en klagesang, for stemmen til Derya Yildirim klager ikke bare på tyrkisk men på et universelt språk. 

 

 

 
  • INGUNN: Jeg bare elsker vokalen til Katie Stelmanis i Austra. Det er lett å høre at hun har sunget opera. Jeg er glad hun valgte å bruke den nydelige stemmen til pop og elektronika heller enn klassisk musikk. Tekstene føles inderlige og insisterende. Og samtidig er det absolutt dansbart. Jeg liker nok aller best albumet Feel it break fra 2011 som er hakket mørkere enn dette. Hør for eksempel Beat and the pulse som er helt rå. Men det nye albumet må bare høres et par ganger til før det fester seg skikkelig!
Google+