Hopp til hovedinnhold

Ny musikk (#5)

Bil

Gjennom hele 2017 skal Ebbe, Lotte, Ingunn, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. 

 

  • INGUNN: Sangen Hard Liquor av SOHN har stått på repeat på Spotify i det siste. Den skiller seg stilmessig ut fra resten av albumet. Den har blues-feeling, samtidig som den har rullende elektroniske beats under. Drivende god og lett å få dilla på! Artisten SOHN (Toph Taylor) har en flott vokal som står i fokus. Samtidig er det masse kule elektroniske lyder og rytmer. Perfekt blanding av pop og electronica. 

 

 

  • EBBE: Fan av kjølig synthbasert pop med kvinnevokal i front?  Jeg kom plutselig over det svenske bandet Brödet som har en ny låt ute. Brödet er et nytt bekjenskap. De kommer fra Stockholm, og siden 2015 har de gitt ut en EP og en håndfull singler. Blant annet har de gjort seg bemerket med en fin coverversjon av  «What is love» (Ja, 90-tallshitten med Haddaway…). «Loser» er en behagelig og kjølig poplåt. Vokalisten synger bra, og synthene (som minner meg om soundtracket til Stranger Things) ligger som et teppe bak. I tillegg høres vanlig gitar, bass og trommer, ikke noe stjerneproduserte beats her i gården. 

 

 

  • CHRISTIAN: Oz Waves er en australsk antologi med hjemmelagd, outsider-prega elektropop fra 80-tallet. De fleste av sangene har knapt sett dagens lys før nå men låter allikevel overraskende ferskt. Hele albumet er vel verdt en lytt, og foreløpige favoritter er Don't Wish it Away, Holding Out for Eden, New Collision og Jesus Krist Klap Rap (Orthodox Mix)

 

 

  • OLAV: Whitney Rose fra Canada er en countryartist du garantert vil høre mer av i fremtiden. Dette er honky tonk og countrypop av beste merke i god tradisjon etter Dolly, Patsy og Loretta. Musikerene hun har med på platen har country-CV'er fra Gram Parsons, Buck Owens, Marty Robbins, Merle Haggard og Johnny Cash. Det høres, og det låter fantastisk! 7 mai kommer hun til Stavanger, og den konserten bør du få med deg. Det ryktes at hun har med fullt band. Country-magi rotet i den klassiske tradisjonen men allikevel lyden av 2017.  Be there or be square.

 

 

  • LOTTE: Jeg vil gjerne anbefale EP'en "I Came to Sing the Song" av Adam Torres. Adam Torres er en singer-songwriter fra Austin Texas som tidligere har gitt ut tre kritikerroste album i sjangeren folk/country. Jeg tror Adam har den lyseste mannsstemmen jeg har hørt, men det lyder aldeles nydelig. Min favorittsang på EP'en er "Hatchet". 

 

 

Spilleliste med alle de omtalte sangene fra denne og tidligere artikler: 

Google+