Hopp til hovedinnhold

Ny musikk (#3)

Fra coveret til Cosoco av Juana Molina

Gjennom hele 2017 skal Ebbe, Lotte, Ingunn, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. 

 

  • OLAV: "A band with riffs so repetitively, knuckle-draggingly dumb that it has to be some kind of genius?" Jeg har fulgt Paul «Top Dollar» Major og hans Endless Boogie i snart 10 år og de blir bare bedre og bedre. De er nå ute med ny plate som slippes i sin helhet på No Quarter Records i mai. Her er første smakebit: Vibe Killer! Det er Krautrock, Chuck Berry og John Coltrane i ett.  Med denne musikken føler du deg høy som et fjell uansett hvor nykter du måtte være.  Ikke vet jeg hva Top Dollar grynter om, det bare ruller og går med fete hypnotiske blues-riff. Låtene er lange og de spiller lenge. Jeg var heldig og fikk med meg en super konsert i fjor sommer når jeg var på hytta i Gbg. Gleder meg til resten av platen som slippes 19 mai.

 

 

  • CHRISTIAN: Juana Molina er kjent som en av de mest eksperimentelle popmusikerne i Argentina. Musikken beskrives blant annet som folktronica - en blanding av folk og elektronika. I Molinas musikk iblandes dette ofte en dose quirky humor som f.eks. den elektroniske ugle- eller duekurringen i slutten av Cosoco. Der er også snev av den varme og luftige psykedeliaen man finner hos grupper som Os Mutantes og Vainica Doble.  

 

 

  • LOTTE: James spilte trommer med Paul Weller i 6 år, men så fant han frem gitaren og er nå ute med sitt andre album. Min favorittlåt på dette albumet er «Evens on Green»

 

 

  • EBBE: Sommeren 2012 fikk jeg et kick på en del ferske band innen det vi kan kalle drømmepop-sjangeren, og lagde meg en spilleliste med bl.a. Beach Fossils, Wild Nothing, Ariel Pink, Sameblod og Real Estate. Sistnevnte ga samme år ut langspilleren «Days»: skikkelig deilig sløv sommerpop, melodiøst, drevet av cleane gitarer. Nå har de en ny plate rett rundt hjørnet og singelen «Stained glass» ble nylig sluppet. De fortsetter i samme spor men er kanskje om mulig litt mer uptempo og utadvendte. Gruppa har laget mange morsomme musikkvideoer og til denne er det laget en opplæringsvideo med noter og det hele.

 

 

  • INGUNN: Det siste albumet til Thievery Corporation - The Temple of I & I - låter ganske likt alt annet de har lagd, men det synes jeg bare er et pluss! Det er vanskelig å sette én sjanger på Thievery Corporation. Kanskje man kan kalle det chill out + lounge + elektronika mikset med reggae, bossa nova, hip hop og dub. Herlig er det i alle fall! Musikk til å bli glad av. Favoritten min er Thief Rockers, men hør også Strike the Root og Fight to survive. Thievery Corporation har holdt på siden 90-tallet. DJene Rob Garza og Eric Hilton samarbeider med ulike artister som Rob Myers, Loulou Ghelichkhani, Natalia Clavier, Frank 'Booty Lock' Mitchell, Mr. Lif, Jeff Franca og Ashish Vyas. 

 

 

Spilleliste med alle de omtalte sangene fra denne og tidligere artikler: 

Google+