Hopp til hovedinnhold

Ny musikk 2019

Rainford av Lee Scratch Perry

Håkon, Lotte, Ingunn, Olav og Christian anbefaler nye musikkutgivelser fra 2019.

 

HÅKON: Piroshka er et såkalt superband bestående av medlemmer av de britiske 90-talls gruppene Lush, Elastica, Modern English og Moose. Jeg var aldri en stor fan av noen av disse, og var litt usikker på hvor supert dette bandet egentlig var, men av og til blir summen mer enn delene. I 2019 gir bandet ut sin første plate og det høres overraskende friskt og nytt ut. Oppskriftene er refrengbasert indie-eller kanskje britpop, med post-punk referanser og litt shoegaze lyd for at det ikke skal bli for søtt. Åpningslåten Bedlam kan gjerne trekkes fram som en av de bedre, og om det skulle være noen tvil så synges det om Brexit. 

 

CHRISTIAN: Lee Scratch Perry har gitt ut veldig mye rart siden han mistet bakkekontakten en gang på 70-tallet. Det meste av det han lagde frem til han satte fyr på sitt eget studio, The Black Ark, er en populærmusikalsk gullgruve av uvurderlig betydning. Om noen virkelig fortjener benevnelsen "mad genius", er det Perry. Han er en av populærmusikkens store mystikere. Men en mystiker balanserer alltid på en knivsegg mellom kunst og religion på den ene siden og galskap på den andre. I 1979 falt han, og har siden produsert musikk av svært varierende kvalitet. Nå er han 83 år og utrolig nok igjen oppe på knivseggen hvor han balanserer etter alle kunstens regler. Med "African Starship" er han lydmessig tilbake til gullalderen på 70-tallet, og har kokt inn litt afrofuturisme i det vanlige heksebrygget av rastafari og galskap. Singelen er produsert av Adrian Sherwood som står bak mange av de beste produksjonene av jamaicanske musikere som flyttet til England på 70- og 80-tallet. Resten av albumet, som gis ut på Sherwoods On-U Sound Records, kommer 10. mai i år. 

 

INGUNN: Jeg vil anbefale Gesaffelsteins "Blast off" feat. Pharrell Williams. Denne sangen har jeg lagt til på joggelista mi! Den kan absolutt være med på en danseliste også. Jeg elsker hvordan den tramper av gårde i drivende rytmisk tempo. Det er mørkt, men også pop. Kanskje litt elektro house-stil? Og her er det bare å synge med på refrenget med Pharrell! "When I'm looking in your face / (Oh, higher, higher) / You give me faith / (Oh, high up in the sky)"

 

OLAV: Dette glimrende bandet fra Bloomington, Indiana er nå ute med sitt fjerde og beste album til dags dato. Trolig på listen over årets beste plater når vi avslutter 2019. Liker du garage-rock, power-pop, rock’n’roll eller rett og slett bra musikk, så er dette en plate å sjekke ut. Du finner ikke et svakt spor på denne. Keith Harman både synger og skriver låter som en gud.

 

LOTTE: "This Life" av Vampire Weekend. Sangen har et herlig 70-talls preg og er tydelig inspirert av Paul Simon og «Me and Julio down by the schoolyard».

Alle årets spor:

Fant du det du lette etter

Spørsmål merket * er obligatoriske.

Takk for tilbakemeldingen!

Vi svarer ikke på henvendelser her, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre!

Google+