Hopp til hovedinnhold

Ny musikk (#10)

Fra coveret til "Gje faen i dæ" av General Forsamling

Gjennom hele 2017 skal Ebbe, Lotte, Ingunn, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. 

 

OLAV: Klokken er 00.24 og jeg synker inn i den nye singelen som er en smakebit på Olden Yolks kommende LP. Singelen er et lite psykedelisk mesterverk på nesten 8 minutter. Det er mørkt, luftig og trance fremkallende musikk. De tyske krautrockerene Can kan være et referansepunkt når det gjelder det rytmiske, men det er heller ikke så ulikt Shane Butlers andre psykedeliske prosjekt Quilt, men her er de i godt selskap med multi-instrumentalisten Caity Shaffer og gitarisen Jesse DeFrancesco. «Have faith in dark days; They will turn around; It takes one to know one; Since you’ve been around».

 

EBBE: I Was King er tilbake, og låter slikt vi vil de skal låte. Fuzzy gitarer og Frode Strømstads englevokal i front. Power-pop til folket!

 

LOTTE: Det siste albumet jeg vil anbefale i 2017 er New Energy av Four Tet. Four Tet er engelskmannen Kieran Hebden og han har tidligere samarbeidet Burial og Thom Yorke. New Energy er et nydelig elektronika-album som vil hjelpe deg gjennom julestresset.

 

INGUNN: Jeg vil gjerne anbefale Sweet Dreams av Angel Olsen. Sangen er fra det nye albumet Phases som samler diverse sanger som ikke har kommet med på tidligere album. Angel Olsen er en amerikansk sanger songwriter i indie folk -sjangeren. Sangene er ofte melankolske. Denne sangen har en helt herlig retro-sound! Jeg vil også anbefale Gje faen i dæ av General forsamling. Sangen er fra EPen Frykten for å leva. Gje faen i dæ er en veldig forandra versjon av originalen til Ingenting. Tekstene og stemmen til General Forsamling er så mørk og dyster at det nesten er tragikomisk. Han synger på brei jærsk dialekt om depresjon. Det er både stygt og nydelig på en gang, derfor treffer det meg rett i hjertet. 

 

 

 

CHRISTIAN: Black Origami av Jlin er et rytmisk mesterverk. Det klassifiseres som footwork (som oppstod rundt street dance-miljøet i Chicago på 90-tallet). Men som Pitchfork skriver blir det noe mer enn bare rytmer: "The sophomore album from the brilliant producer turns the tools of footwork into an overwhelming piece of musical architecture." Hele albumet er bra, men jeg liker spesielt godt sangen Kyanite: 

Her er alle musikktipsene fra januar til desember 2017:

Google+