Hopp til hovedinnhold

Ny musikk (#1)

Coveret til Bonobos album Migration

Gjennom hele 2017 skal Ebbe, Lotte, Ingunn, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. 

 

  • EBBE: Of Montreal er tilbake. Det sære amerikanske bandet jeg så første gang på Checkpoint Charlie i 2003. Noen år etter ga de ut plata Hissing Fauna… og ble omtrent allemannseie.  Etter det har de gitt ut en haug med plater og er nå aktuell med en ny EP, Rune Husk, hvor denne låta er hentet fra.  Dette er Of Montreal på sitt drømmende, melankolske og litt mystiske. Man får litt Piper of the gates of dawn-vibber. Jeg liker! 

 

 

  • LOTTE: Den første utgivelsen i 2017 jeg har bitt meg merke i er The XX  sitt album I see you. The XX består av Romy Madley Croft, Oliver Sim og Jamie Smith (også kjent som Jamie XX). Tre unge svartkledde bestevenner fra London. Deres tredje utgivelse I see you er mer upbeat en tidligere utgivelser. Romy og Oliver ble inspirert av Jamie XX sitt suksessfulle soloalbum In colour og skrev sanger som er mer ekstroverte og housebasert. Jamie selv var etter et år på turne med In colour klar for å ta ned tempoet. De møttes på midten og lagde nydelige I see you.

 

 

  • INGUNN: Bonobo er en britisk DJ som har laget utrolig mye kul electronica helt siden 2000. De siste årene har han også samarbeidet med en del ulike artister, og resultatet har vært utrolig bra låter som blander ulike stilarter på en interessant måte. Denne låten er sammen med det marokkanske bandet Innov Gnawa. En perfekt fusion av afrikansk/arabisk sound og herlige moderne elektroniske lyder og driv! Både chill og dansbart. Sjekk gjerne ut resten av plata Migration som kom ut 13.januar 2017. Et annet høydepunkt fra plata er Break apart featuring det danske bandet Rhye. 

 

 

  • CHRISTIAN: Hypnotisk men samtidig barnlig enkel elektronika som fikk 3-åringen i huset til å danse og le. Samtidig har den røtter dypt i den elektroniske musikkens historie. Omtrent som om lekene til Mynte (de som gjentar de samme irriterende lydene om og om igjen) egentlig er seriøse musikere som våkner om natta for å tolke 2017 i lys av Terry Rileys minimalisme og NEU!s mystiske lyd-landskap. 

 

 

  • OLAV: Nottingham-duoen Sleaford Mods er Sex Pistols med en trommemaskin. Det er sinne rettet mot miliardærer som "sir" Philip Green og andre som skor seg på vanlige arbeidere og deres pensjonsrettigheter. «We're going down like BHS while the able bodied vultures monitor and pick at us» Ordene hagler fra Jason Williamson sammen med Andrew Fearns bassriff. Det er rått men samtidig så nøyaktig og ladet med budskap som bare folk som har sett det de synger om kan uttrykke. Sleaford Mods beskriver et England som har utviklet seg til en ekkel «English Tapas» som også er navnet på platen som kommer nå i mars. Det er snart 40 år siden Thatcher og punken, igjen på tide å velge side. Jeg velger Sleaford Mods.

 

 

 

 

Spilleliste med alle de omtalte sangene:

 

Google+