Hopp til hovedinnhold

Ny Rogalyd

Fra coveret av Sleepyard - Winter crickets

Har du oversikten over de lokale plateutgivelsene?

Du får sikkert med deg når Abel, Dybdahl, Eidsvåg eller Vamp gir ut plater.

Disse har alle etablerte plateselskaper i ryggen når de gir ut ny musikk, de blir spilt på radio, får bilde i avisen og blir markedsført av profesjonelle. De er alle fra Rogaland, men bare toppen av et isfjell. Under vann finner vi resten av artistene som gir ut plater.

Musikken de gir ut er bra, men de fleste får minimal oppmerksomhet, uansett hvor mye de roper via sosiale medier.

Mengden av all verdens plater som er tilgjengelig på strømmetjenester øker hele tiden, og det er saktens ikke lett å orientere seg i utvalget av musikk fra Rogaland. Strømmetjenestenes algoritmer styrer også hva som blir spilt.

Resultatet er at de fleste går glipp av veldig mye bra musikk fra Rogaland som blir sluppet i løpet av et år.

Har du hørt Undergrünnen, Årabrot, Kapteinen, Dangerface, Hanne Sørvaag, Veijr, Mållgudd eller Longfield & Super Skeleton? Nei?

Det burde du, for de har alle gitt ut god musikk og de har alle en låt med på spillelisten som vi har laget med det som har kommet av ny strømbar musikk fra Rogaland.

Ser du artister vi har oversett, gi beskjed og legg en sang i denne felles spillelisten.

Minner også om alle de som gir ut musikk på kassetter, vinyl, CD, voksruller etc. som ikke finnes på strømmetjenester, Musikkbiblioteket kjøper inn alt som blir gitt ut fysisk av Rogaland artister, nytt eller gammelt. Har du en plate som ikke er i vår samling? Få den til Sølvberget og la andre kunne ta del av musikken din og bli arkivert for ettertiden. Historier og bilder om bandet ditt ønsker vi til www.rogalyd.no , sjekk også ut facebookgruppen Rogalyd 

Visste du at Nasjonalbiblioteket også ønsker dine plater? Les mer om pliktavleveringen her: https://www.nb.no/pliktavlevering/musikk/

 
Google+