Hopp til hovedinnhold

Nettkonserter- en oversikt

Nettkonserter- en oversikt

Norge har vært i korona lock-down siden fredag 13. mars og vi er nå inne i vår tredje uke med hjemmeskole og hjemmekontor. Det er enda usikkert når hverdagen og festen er tilbake som normalt. Hvor lenge må vi vente før vi igjen kan stå tett i tett og oppleve magiske musikkøyeblikk sammen? Her er noen tips om hvor du kan finne konserter på nett.

 

Umiddelbart etter at kulturinstitusjonene måtte stenge for publikum var det kreative sjeler som gav oss alternative opplevelser på nett. Dette er ikke bare for å glede oss utsultetede konsertgjengere, men også en mulighet for musikerne å få litt inntjening i en særdeles vanskelig tid. Innslag og konserter publiseres med varierende kvalitet og det er mye å velge mellom. Nettstedet ballade.no har laget en oversikt over online konserter som du finner link til lenger nede i saken. Vi har tatt utgangspunkt i denne listen men også fått innspill fra lokale aktører.

Lokale konsertarrangører

Stavanger Symfoniorkester

Følg med på symfoniorkesterets facebookside. Her streames konserter og du finner informasjon om kommende arrangement. 

https://www.facebook.com/stavangersymfoniorkester/

Tou Sessions

Konsertene filmes i studio og lyd og bilde kvaliteten er veldig god. Tou Sessions er en konsertopplevelse hvor du selv bestemmer prisen. Du kan bidra til å støtte artistene ved å vippse.

https://www.facebook.com/tousessions/

Andre

I tillegg til disse etablerte arrangørene er det mange lokale band og artister som Olav Larsen og Eric Slim Zahl som streamer live på sin facebookside. Husbandet på Irishman, Harbour Folk Band, har streamet blant annet St. Patricks konsert og lørdagskonsert live på sin facebookside. Vi har også det lokale coverbandet Raseri som spiller online konserter til inntekt for gode formål, https://www.facebook.com/events/208820873685638/.

Nasjonale konsertarrangører

Brakksesyke

Brakkesyke 2020

I følge teksten på facebooksiden til Brakkesyke 2020 er det "Filip, Geir og resten av gjengen" som står bak initiativet. Artister som henvender seg kan få streamet sine konserter på deres facebookside. Det er jo faktisk litt morsomt med dette fenomenet, plutselig kan veldig mange bli konsertarrangører. Som seer bidrar en med å vippse et beløp til artisten eller en god sak.

https://www.facebook.com/brakkesyke2020/

Kronerulling

Sentralen i Oslo og Christer Falck står bak dette initiativet. Det er vel etablerte artister som presenteres her, som blandt annet Nils Petter Molvær og Knut Reiersrud. Konsertene filmes live på Sentralen uten publikum og streams så på Facebook. Som seere skal man også her vippse honorar.

https://www.facebook.com/pg/koronerulling/events/?ref=page_internal

Digitalscenen

Arrangerer digitale konserter, forestillinger og foredrag slik at kunstnere og kulturfolk fortsatt kan tjene på sitt virke. Her finner du alså mer innhold en bare konserter, her streames også kokkekurs og lesetunder.

https://www.facebook.com/groups/615519919290299/

Jakobstrøm

Det er kulturkirken JAKOB som står bak denne tjenesten. Kulturkirken JAKOB ble åpnet som en ny kulturscene i Oslo i februar 2000. Nå tilbyr de konserter på facebook.

https://www.facebook.com/pg/kulturkirken/events/?ref=page_internal

 

For flere tips om online konserter for voksne og barn se full oversikt på ballade.no

Google+