Hopp til hovedinnhold

NRBQ - Scraps (1972)

NRBQ - Scraps (1972)

NRBQ er et unikt band som har alt. 

Liker du country, rockabilly, blues, frijazz, R&B eller Pop? Med dette bandet kan du få alt på samme album.

Suverene låter, humor, galskap, ukule men fantastiske musikere som aldri har kastet seg på den ene eller andre trenden.

Det optimale live bandet som har hatt en hengiven fanskare helt fra debuten i 1969 til i dag. Det sies at bandet har et repertoar på over 600 sanger. Keith Richard, Kiss og Elvis Costello er ihuga fans til dette musikernes eget favoritt band. De har gitt ut ca. 30 plater på like mange år og turnerer ustanselig. Samarbeidet med Carl Perkins, Skeeter Davis og fribryter-legenden Captain Lou Albano er bare noe som faller seg naturlig for denne gjengen som gjør rockabilly og Sun Ra covers som den største selvfølgelighet.

På "Scraps" får du servert populærmusikkens historie med et lass av sjarm og personlighet. Åpningslåten den crazy, skranglete jugband-funky "Howard Johnson's Got His Ho-Jo Workin" er en NRBQ klassiker. Neste låt "Magnet" en skikkelig tåredryppende sak "I'm like a magnet /You're like a piece of wood" ikke mye tiltrekningskraft her. Litt lengre frem finner du Joey Spampinatos fine poplåt "Only You", neste sang "Who Put The Garlic In The Glue?" er galere enn den første om det går.

"Scraps" gir deg vakre ballader, heftig pianospill, en drivende rytmeseksjon og på kjøpet villmannen Link Wray som sammen med sin bror bidrar med "clapping & yelling".

En skeiv og genial plate som alle bør finne noe godt i. Løp og Lån alle platene med NRBQ

 

 

Google+