Hopp til hovedinnhold

Musikkprat 6. mai: Den elektroniske musikkens historie

Musikkprat 6. mai: Den elektroniske musikkens historie fra Francis Bacon til Alan Walker

Velkommen til musikkprat med musikkjournalist Guttorm Andreasen.

Arrangementene er gratis. Husk å bestille plass!

For plassbestilling:

Program våren 2021: 

Torsdag 11. mars: We Love the OTHER 80s!
80-tallet, sier du? Da tenker de fleste på glatt synthpop og avanserte hårfrisyrer fra Alphaville, WHAM og Samantha Fox. Dans og smil i hvitt og rosa. Og det er jo flott. Men hva skjedde med resten av 80-tallet da? Hvor er thrash metal, house, cowpunk, hardcore, acid, hip hop og alle de andre genrene som definerte dette helt sentrale tiåret? Her får du høre alle de andre sidene av 80-tallet, alle de spennende genrene, låtene, artistene og teknologiske tilfeldighetene som gjør at vi fortsatt husker 80-tallet som et av de mest spennende tiårene i musikkhistorien. Det begynte med trommene i et studio som Richard Branson bygget i vest-London høsten 1979…

Torsdag 6. mai: I hear a New World - Den elektroniske musikkens historie fra Francis Bacon til Alan Walker
Elektronisk musikk. Maskinmusikk. Synthesizere, samplere og roboter. I dag dominerer den elektronisk genererte og produsert musikken de fleste genre, fra EDM til hip hop og alt i mellom. I den totale digitale dataalderen tar vi elektronisk musikk for gitt. Men det har ikke alltid vært sånn. Det er bare én generasjon siden Kraftwerk var en sensasjon og musikere var redde for å miste jobbene sine når maskinene tok over. I dette spennende musikkforedraget får du høre den elektroniske musikkens historie, fra den spede begynnelsen på slutten av 1800-tallet, via den ytterste undergrunn og eksperimentelle komponister til synthpop, house, techno og dagens populærmusikk. Du får historier, anekdoter, rare oppfinnere, teknologi, tilfeldigheter og spennende sammenhenger. Og du får selvfølgelig høre all musikken underveis, fra Depeche Mode til Arne Nordheim og fra Biosphere til Donna Summer!

Torsdag 3. juni:  Writing About Music
Å skrive om musikk er blitt dødshipt. Det er egne festivaler hvor man snakker om og rundt musikk. Det kommer ut masse bøker på norsk om komponister, norsk plateindustri, essay om enkeltlåter, biografier om artister og tidsepoker. Internasjonalt er det enda større. Monsterbiografier fra Elton John og Debbie Harry, store verk om musikk kulturelt, sosiologisk, historisk og økonomisk. Guttorm Andreasen har et musikkbibliotek på rundt 400 bøker og gir deg en oversikt over de store trendene nasjonalt, internasjonalt og ikke minst sine egne favoritter i alle genre fra musikkhylla!

Smittevernstiltak våren 2021:
På grunn av covid-19-pandemien må Sølvberget, som ansvarlig arrangør, vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangementer. Du må enten forhåndsbestille gratisbilletter på sølvberget.no eller registrere deg ved oppmøte. Dette gjelder både for enkeltpersoner og grupper. For å sikre rask smittesporing, må alle billetter være registrert med navn på den enkelte deltaker. Dette innebærer at det kun er mulig å bestille én billett om gangen.

 

Google+